Ruska vojna industrija radi i u tri smene: Povećana proizvodnja helikoptera i hipersoničnih raketa

Rusija povećava broj proizvedenih hipersoničnih raketa sistema „kindžal“, a proces je već odavno u toku, izjavio je za TV „Zvezda“ generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.

Prema njegovim rečima, količina proizvedenih ruskih vojnih proizvoda porasla je nekoliko desetina puta u poređenju sa 2022. godinom.

„Obim proizvodnje vojnih proizvoda uvećao se nekoliko puta, u nekim slučajevima, čak više od 50. Sva naša preduzeća rade u dve, ili čak tri smene. Odnosno, neprekidno, i vikendima, i praznicima, stalno. Radimo konstantno kako bismo obezbedili količinu proizvoda koju smo trenutno obavezni da predamo vojsci“, objasnio je Čemezov.

Direktor korporacije je takođe istakao da će broj helikoptera proizvedenih u Rusiji 2023. godine dostići 300 jedinica. Ovo se tiče ne samo vojnih, već i civilnih modela.

„Ako smo nedavno proizvodili oko 150-160 svih tipova helikoptera godišnje, onda će ove godine ta cifra iznositi skoro tri stotine. To su Ka-52, Mi-28, Mi-35. Polako se zahuktava i proizvodnja ‘ansata’“, naglasio je Čemezov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara, obraćajući se u Federalnoj skupštini izjavio da ruska odbrana mora da integriše napredni razvoj kako bi poboljšala vojne kapacitete i osigurala njihovu masovnu, serijsku proizvodnju.

Foto: Ministarstvo odbrane RF

Sputnjik

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare