Tramp: Kandidat Bajden je glup

Tramp: Kandidat Bajden je glup

Vašington — Donald Tramp kog je demokratski protivkandidat Džo Bajden optužio da upravljanjem korona krizom dovodi u opasnost živote Amerikanaca, nazvao je Bajdena glupim.

Američki predsednik, koji prema ispitivanjima javnog mnjenja zaostaje u odnosu na Bajdena u predsedničkoj trci, oštro je napao Bajdena i njegovu kandidatkinju za potpredsednicu SAD, Kamalu Haris, piše B92.

Tramp je, naime, najavio da će vakcina protiv koronavirusa biti spremna za primenu u rekordnom vremenu, možda i pre izbora, pokrenuvši pitanja o tome da bi li politički pritisak mogao dovesti do toga da se vakcina stavi u upotrebu pre nego što bude potvrđeno da je sigurna, prenosi Rojters.

Haris je s tim u vezi rekla da ona ne bi verovala Trampu kada je reč o vakcini pre izbora, dok je Bajden, kritikujući Trampov odgovor na korona krizu, pozvao Amerikance da poslušaju naučnike.

Kritičari optužuju Trampa da je podrivao ugled naučnika tokom korona krize.

Govoreći na konferenciji za medije ispred Bele kuće, Tramp je rekao da bi Bajden i Kamala Haris mogli uništiti zemlju i privredu i istakao da treba odmah da se izvine za retoriku protiv vakcine.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare