Krivokapić najavio novi zakon o državljanstvu

Krivokapić najavio novi zakon o državljanstvu

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da očekuje da će novi zakon o državljanstvu uskoro biti gotov i da će biti liberalniji od prethodnog.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanja građana na Tviteru, a povodom 100 dana rada Vlade, rekao da je Vlada Crne Gore pre dve sedmice odlučila da krene u proces izrade novog zakona o državljanstvu, prenosi B92.

“Taj zakon treba da bude liberalniji od prethodnog. Postoje različite prakse u različitim državama sveta, ali je nedopustivo da ako ovde živite, stvarate porodicu i plaćate porez, ne dobijete i državljanstvo”, istakao je Krivokapić.

Crnogorski premijer je rekao da se nada da će taj zakon ubrzo biti spreman i podsetio da građani i sada mogu da koriste postojeće zakonske norme.

“Najčešća norma koja njima sputava određena prava je dvojno državljanstvo. Ako želite da dobijete državljanstvo Crne Gore, znam da će MUP ovoga puta blagovremeno odgovoriti, ali vi morate da prihvatite i činjenicu da se odreknete jednog državljanstva”, rekao je Krivokapić.

B92

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare