18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Danko B. Marin: UBIJ BLIŽNJEG SVOG – SEBE!

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Izvor:
Politički.rs

UBIJ BLIŽNJEG SVOG: S(j)EBE!

Idu pripreme za tužno-otužnu Novu godinu (2021.). Godinu možda goru od jadne stare i… Potresla se Srbija u decembru 2020. dvostrukim ubistvom u sremskim šumama. Mladi ljudi, dva ubijena i dva povređena su uzrokovali lavine komentara. Pominjane su sekire da bi pištoljski pucnji prekinuli šumski sukob. Po sirotinjskom automatizmu krenulo je masovno ridanje na društvenim mrežama. Muko srpska (i srBska!), 90% smo tranzicioni gubitnici.

Piše: Danko B. Marin

Šuma i sekire? Krađa drveta, te se najviše suza izlilo po društvenim mrežama: pravi starozavetni potop. Stvarala se drama…

Hladna kuća, peć čeka noć za par grančica, deca plaču od hladnoće, žena čantra pored mlakog smederevca na kom je kupus bez mesa. Šta će čovek nego da ode sa bratom u šumu po drva, mazne neku trulež koliko se u dva džaka može poneti i tutanj kući da obraduje smrznute ukućane! ,,Dnevnik 2“ nisam čekao. Preko starih veza posle prvih ,,divljih“ informacija pustih PU obrađen info u kom se nalazila ključna reč. Sukob četiri čoveka, ubijena dva brata, sekire, pištolj puca i TARTUFI.

Reč ,,tartufi“ narednih dana sve menja. Kreću račundžijski tekstovi puni tartufa, evra, dolara, lagodnog života bogatih gljivara. Pij, žderi, jebi, veseli se i na život poseri se! Tu ljudski životi nisu bitni. Znaju bogati k’o bogovi (tad gljivare ipak kod ,,bogova“ izbaciše) zašto žive jebem li te sirotinjo i upuvani mokri (crni) barute! Preterivanja ponovo ali ne tako strašna. Istina je da se zaista bogati k’o bog hrane tim delikatesom, gljivaroši su obični ljudski resurs za nabavku specijaliteta pre teatralnog paljenja i balavljenja, žvaljenja skupe kubanske muce-žvaluce (tompus).

Došlo vreme prošlogodišnji dug čitaocima da odužim, kompletiram info. Prvi pustih reč ,,tartufi“ posle policije…

Stiže vest o sudskom procesuiranju dvostrukog ubistva u šumama Srema. Vest više nikog ne zanima. Zločini gde se veća lova obrće pojedoše patetine ,,bogate“ gljivare. Pokrenuta je Cvijanova smrt uz omertu mafijaške vlasti, saobraćajne SNSvinjarije, horor gde je čovek čoveku Belivuk, niški hakeri,…

,,Bogati“ gljivari su prvo imali verbalni sukob u šumi (Jarak – Srem) koji se pretvorio u okršaj alatom za kopanje tartufa: ašovčići i tartufske motike. Tada puca iz pištolja D.E. ubijajući braću iz Futoga. Na licu mesta stradaju Predrag i Stanislav Jeličić.

Posle dvostrukog ubistva uhapšena su dva brati iz Jarka, D.E. i J.E. Kasnije je odbačena optužnica protiv J.E. pošto je D.E. preuzeo krivicu na sebe. Potvrđena je optužnica okrivljenom D.E. od Višeg suda u Sremskoj Mitrovici i produžen pritvor za nekoliko dana. Toliko i o lagodnom gljivarstvu izrođenom u nešto gore od Plautove konstatacije da je čovek čoveku vuk. Tomas Hobs se češće vezuje za poslovicu. Sentencija je često citirana mada se zna da mađusobna ubilačka krvožednost kod vukova ne postoji. Fini su zverovi vukovi, ima li konkretnijeg dokaza vučje finoće od Vučićevog TV terora odsečenim delovima ljudskog tela?

Gde smo to stigli Srbijo?

Petooktobarska prevara građana brzo je postala vidljiva Đinđićevim neprekinutim odlascima u Šilerovu ulicu. Demokrata bez demokratskog kapaciteta ubrzo napada srpske banke, pa kulturu sramotnim porezom na knjige. ,,Banda crvena“ ostala je nedirnuta! Banditi pristaju da ih vodi novi kum mafije. Požnjeo je novi kum šta je sejao, no ni mi nismo više bili aktivni u borbi za svoja prava. Nebrojene prevare od kriminalno politikatski zloupotrebljenog sistema DOSmanijaka otupiše našu oštricu deset godina trošenu u borbi protiv režima Slobodana Miloševića.

Depopulacija, matorost, trećesvetsko siromaštvo, urušavanje institucija dovode nas do idiokratije, bar u idiotima za nju se ne oskudeva u narodu Tesle, Pupina, Mike Alasa, Milutina Milankovića,…

Partije su izdale svoje programe, članove i građane R. Srbije te nije čudo da smo svedeni danas na dvopartijski sistem sastavljen od SNS i SPS.

Vlada Srbije plaća NVO sektor dobro ga anestezirajući. SNSmrde prde NVO samozadovoljno. Ne izlaze iz usmrđenog prostora na ulicu da se SNSmradni zaprđeni-usmrđeni makar malo proluftiraju. Nema konkretnog protesta u interesu šire zajednice zbog udobnosti svoje salaste guzice.

Mediji? Gebels bi infarkt dobio od muke koliko ga prejebasmo u gebelsiranju.

Ilustracija, Foto: Printscreen, Twitter

Obzirom na bezobzirnu godinu proizvodnje imao sam marksizam u srednjoj školi. U ZASRO (zajedničko srednje obrazovanje) i USRO (usmereno srednje obrazovanje) bi talandaranje, dobro se sećam tih beskrajnih časova. Malo kad nisu počinjali plašenjem: mogućim dolaskom kapitalizma. ,,Drugarice i drugovi đaci, kapitalistički svet deluje bogato ali oni su alijenirani i zato mnogo siromašniji od nas u samoupravnom socijalizmu“ – slušalo se, upamtilo se.

Alijenacija nije imala alternativu!

Moja generacija beži u otuđenost bogatog kapitalizma. Nepobeglima tamo beže deca. Nikom ne odgovara ovdašnja alijeniranost garnirana siromaštvom. Otuđiće se begunci begom u zapadnjačku alijeniranostod svog rada, od sebe za solidne devize. Ne odgovara nikom da im ovde ,,otuđilac“ od bilo kakve normalnosti bude vladajuća partija. Posle žute partijske države reformisane u SNSvinjsku Srbija se od sebe otuđila. Nema ili u tragovima ima solidarnosti nacionalne, građanske, ekološke,… Partijska država pokriva kriminal i izbor za normalnost ne postoji. Gangsteri domaći nas dodatno ponižavaju ubeđivanjima da tako idemo u EU. Evo je iza ćoška, samo se još malo strpite i trpite!

Srbija svesna sebe mora se okrenuti borbi za bolje danas. U podne se boriti za bolje veče, a ne za bolje sutra. Režimski mediji sve prebace da bude ,,malo sutra“ ili porno varijanta: kamasutra!

Beogradska saboraćajna SNSvinjarija je tako (jedva nekako) ubačena u pravosudni sistem. Karaburma se bunila da Vučićev ,,vuk“ sistem krivosuđa ponovo ne poždere nas magarce! Osvrnula se i beogradska ,,*SNSvinjitika“ (*nekadašnja ,,Poliika“) nemuštim tekstom o saobraćajnim nesrećama, krivosudnim SNSvinjarijama pretvorenim u još veće nesreće SNSuđenjem. Alijenirani od prava i pravde konačno se treznimo sirotinjarenjem pretočenim u preteće bune. Bunt žalosti, plač do neba ne pomaže usmrćenima. No, borba ide moraju da se spreče nova ubijanja od strane bahatih vozača račundžija na izbegnutu kaznu. Građani uspevaju bar negde, nešto da pomere usled nemešanja lažne opozicije. Upravo to daje nadu Srbiji: nepartijci. Ko se solidno snalazi u sirotinji dobro će se i u izobilju snalaziti. Borba ide neprestana protiv SNSmrtosa otuđenih od naroda, normalnog života,… Parazitske gomile, lešinarski čopori, pljačkaške horde se ekstremno nagordiše obiljem koje im mi defetizmom DS-DSS-SNSmrtskih rajetina omogućismo.

Za srećan kraj Tartif lažni hristoljubac, varalica u Molijerovom istoimenom delu završava u zatvoru.

TartIfi srpski profesionalni prevaranti se još hrane tartufima, dragocenim zemaljskim vremenom građana Srbije, našom zdravom sredinom, ljudskim životima bez ikakve zakonske odgovornosti. Etika je crkla, nema je SNSmrtija!

Najstrašnije neetički SNSmrdi raspadnutom lešinom raspadotina od SNSmrtskih medija. Društvo nam je bolesno, znaju i vernici SNSekte, bar smo svi svesni defekta.

Molijerov Tartif propoveda hrišćanstvo zloupotrebljavajući poverenje okruženja. Tartifi-trtljarifi naši propovedaju napredak naučenim govorancijama – oni ih ne razumeju. Čak su ukrašeni naučnim titulama, sojke u perju pauna. Pre njih Srbiju je žutilo vodilo u ludilo. Male su razlike bile u cilju ,,napredovanja“ Srbije.

Tartifima je doneta, pripremljena, servirana i tura krvavih tartufa iz sremskih šuma. Žderačina na nivoJu za proslavu Nove godine. Bogootpadnoj eliti je bila srećana Nova godina. Nije im smetalo ni prenabudženo kovidašenje, spas za vlas’ to bi!

Izmišljaju nam razne zanimacije zloupotrebljavajući medije, podmeću lažnu opoziciju da umnože brojku politički korisnih idiota. Aferama se ne zna broj, najnovija fora je za fabriku džointa Džointaricu optužiti mazohističku opoziciju, SNSadisti uživaju, orgazmira i mazohistička propalicija-opozicija tražeći još udaraca medijskim bičem. Ne boli, zezaju se za sve tuđe pare koje ponovo nudi hijena MMF da uz kamatu frljne u SNSmrtsku provaliju bez dna. Sistemu stvorenom da ždere stvarnost stiže nova pomoć za destrukciju. Ždraće još stvarnosti ali i budućnost SNStradija.

Zagađeni smo kulturno, duhovno, siromaštvom koje ne pročišćuje nego tera na najstrašnije ucene i mirenje sa SNSmrtskim logorom smrti. Tek nas je ,,Hronika najavljene smrti“ Markesova pretočena u ekološku srpsku malo digla iz samoubistvene letargije.

Zlo ne može da se pokrije gebelsovskom propagandom psihopatskih medija. Bor, Beočin, reke u cevima, Vinča – Beograd, Zrenjanin,… I ponovo Zrenjanin gde SNSmrtosi ometaju protest očajnika željnih čiste vode u cevima: gradskog vodovoda.

Logor SNSmrti marketingom kuvane žabe doradio je žuti neoliberalni moto ,,ubij bližnjeg svog“ relativno lako.

Došli smo danas do kolektivnog samoubistva, do ubijanja najbližeg sebi: do ubijanja sebe!

Vučićevo mahnito mantranje da smo tigar sadrži istinu, tigar smo ljudožder ali autofag: tigar samožder.

Popis stanovništva R. Srbije 2022. treba da se odradi. Tartifi ,,tartufe grickajući“ – varalice demosa i demokratije će posle sirotinjske ,,glamur“ proslave za puk Nove godine prvo poštenu koronu pošteno da pitaju. Zapitajmo se odmah(!) mi ko smo, šta radimo gde napredno idemo i dokle ćemo stići sebe ubijajući – prvo to, nije teško.

,,Oluja“ posle ZAVNOH prevare poništava Srbe.

Ćutanje na Ustav 1974. SFRJ petnaestak godina kasnije pretvara Jugoslaviju u bojno polje: ubijajući Jugoslaviju.

Zašto su od 1974.g. najjugoslovenskiji Jugosloveni ćutali?

Razmislimo slobodno, pa dejstvujmo slobodni građani Srbije za slobodu u Srbiji!

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: