Mandić: Kako je uništen energetski sistem i o ŠIZOFRENIJI koju narod ne prepoznaje jer je i sam postao ŠIZOFREN

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: Instagram, Printscreen, YouTube, EPS

Imamo ORGANIZAM, SISTEM koji krvari i nema mu spasa dok ga ne oslobodimo ovih koji su ga unakazili i ne vratimo ga u jedinstveno telo koje je bilo vitalno, rađalo i za nas i za izvoz.

Piše Jovan Joca Mandić, Foto: Printscreen YouTube

RAĐANJE STRUJE:

Kada dva suprotna pola magneta razmaknete između njih će poteći fluks i ako u tom prostoru vrtite namotaj u njemu se presecanjem fluksa „rađa“ struja. Fluks isključivo teče između suprotnih polova i to je osnovni uslov da nastaje“ rađanje“. Ako istoimene polove pokušate da približite jedan drugom nastaje odbijanje i sila odbijanja je utoliko veće ukoliko je približavanje veće. „RAĐANJNJE“ STRUJE je dar božiji i čini nam puno zadovoljstva u životu i poruka je TVORCA da ona može nastati isključivo odnosom suprotnih polova.

RAĐANJE LJUDI:

Kao što je STRUJA dar BOŽJI tako je i naš ŽIVOT i nastao takođe odnosom suprotnih polova i ako se to desilo uz prisustvo ljubavi onda novorođeni život ima posebnu BOŽIJU BLAGODAT.

U prvoj našoj trci života smo pobedili milione svoje braće i sestara i po božijoj promisli od jedne čestice postali ljudska bića.

Šta TVORAC očekuje od nas, stvorenih od čestice?

Ništa naročito, da u poslu koji nam je dopao budemo korisni, da nikoga ne ugrožavamo, da pomažemo one kojim možemo, da plata za to bude zadovoljstvo što nam je to omogućeno da obnavljamo život na isti način na koji smo postali da se ne gordimo. Ako znamo da se nismo rodili svojom voljom, da nas je već 8 milijardi i da svaki od nas ima svoj PIN KOD (DNK) onda priča da se to desilo buncanjem prirode svakom onom koji u to veruje treba oprostiti i moliti se za njega.

Poruka TVORCA je jasna ali ANTIHRIST ne miruje, piše nova pravila i zakone, uspostavlja nove ktiterijume vrednosti i moralnosti i potire TVORCA i PRIRODU. Pričom da su ugroženi a podržani od „prosvećenih“ brzo napreduju i već na BRDOVITOM BALKANU vode VLADU.

LJUDSKI ORGANIZAM (sistem) funkcioniše tako što SRCE (agregat) kroz ARTERIJE (prenos) tera KRV do vena (distribucije), ORGANI je dobijaju i obavljaju „svaki svoj posao“.

ENERGETSKI SISTEM (organizam) funkcioniše tako što EPS AGREGATI (srce) kroz DALEKOVODE (EMS-prenos) dopremaju „struju“ do DISTRIBUCIJE (raspodela) i POTROŠAČI dobijaju „struju“ i obavljaju „saki svoj posao“.

Dakle imamo SVETO TROJSTVO koji je po nalogu TVORCA naš TESLA uspostavio a to je PROIZVODNJA, PRENOS I DISTRIBUCIJA i to se nesme odvajati a onda ATIHRIST uspe da udene ZORANU koja „iščupa“ KRVOTOK (EMS-prenos)), preda ga EU i objavi da će sada SRCE (EPS agregati) bolje snabdevati ORGANE (DISTRIBUCIJU). Upravo čitam da nova Ministarka primila tipa iz EU koji će pomoći da, kako sam reče, „autoput za transport energije“ još pojača.

Imamo ORGANIZAM (SISTEM) koji krvari i nema mu spasa dok ga ne oslobodimo ovih koji su ga unakazili i ne vratimo ga u jedinstveno telo koje je bilo vitalno, rađalo i za nas i za izvoz.

OVO SVETO TROJSTVO je dopalo u ruke nečastivih, nestručnih, neobrazovanih i bahatih čiji je jedini cilj zadržati EPS u posedu i koristiti ga za potrebe STRANKE a ne naroda. Još su živi oni koji su gradili na Dunavu, Drini, Limu, Gangu, Bramaputri, Kongu, Iraku … i proslavili GOŠU, MINEL, HIDROTEHNIKU, ENERGOPROJEKT… koji bi svojim savetima relativno brzo uspeli da ožive naše GIGANTE, ako se iz EPS-a izbace pravnici i ološ i vrate inžinjeri.
Formirala bi se naša RAZVOJNA BANKA koja će stajati iza kapitalnih investicija i graditi ENERGETIKU kao vlasništvo države i građana, kao što se činilo dok se posle 5-og nije dogodila pogubna poruka da „EVROPA NEMA ALTERNATIVU. Imamo preostali kapacitet od 50% hidropotencijala, čiste energije, i šta bi se desilo ako bi pravi inžinjeri preuzeli EPS? Gradila bi se RHE BISTRICA, niz HE na Drini, Moravi, Nišavi, Limu, Ibru… i bile bi državne, a da je to moguće svedoče već izgrađene kod nas i u svetu. Ne bi se dozvolilo da Nemci sebe radi, grade RHE „ĐERDAP 3“ (2.000 MVT) jer je za naš sistem dovoljna RHE BISTRICA (620MVT), čiji su planovi urađeni kad i za RHE B.BAŠTA (600 MVT) u pogonu >40 godina i sa novom RHE imali sistem stabilan. Afirmisala bi se DUT tarifa i tako bi i pri ojađenoj pogonskoj snazi EPS-a uspeli održavati sistem stabilnim dok ne izgradimo nove izvore. Smanjili bi „JALOVU SNAGU“ (koja ne rađa struju) u sistemu koja znatno “smanjuje prostor“ za AKTIVNU SNAGU, gubici bi se smanjili i isključili bi se svi potrošači koji nemaju kos f > 0.95 . Ukinuli bi stimulans za VETAR i MHE, a povećali stimulas za BIO MASU, isključili bi sve MHE koje nemaju USLOVE ZAŠTITE PRIRODE (>60%) i tako sačuvali vodu za bunare, stoku i ljude pored reka.

Zamislite VLAST koja izda dozvola za >8.000 MVT za VETAR, procenjeno je mogućih 1.300 MVT a u naš sistem može „bezbolno“ ulaziti oko 400 MVT i njihova energija je vlasništvo stranaca a njihovu gradnju su pomagali građani kroz račune za „struju“ a oni je prodaju onom „ko da više“.

Ono što mene najviše ljuti kao inžinjera operativca je demontiranje operetive na nivou „usluge potrošačima“.

Izgradite stan, kuću i zvanično zatražite priključak na mrežu, prethodno plativši sve potrebne takse. Dođe vam jedan od 32 ODABRANIH sa spiska, „pusti vam struju“ ali ne upiše ga u legalne potrošače, dođe posle nekog vremena kontrola i ustanovi „krađu struje“, što je krivično delo. Nije samo vrh EPS-a ispunjen „stručnjacima“ već i operativa što građani neposredno plaćaju nepotrebne troškove i trpe poniženja.

U ENERGETICI od nas mogu biti bolji samo kolege iz LIBIJE, SIRIJE, IRAKA… koji su češće bombardovani i bili duže pod sankcijsama. Svedoci ste kako se brzo sistem vraćao u život kada su nas 78 dana „spasavali“ od SLOBE i ako sam ja imao >10 kvarova dnevno a moj kolega iz Brisela, Pariza, Beča… 1 mesečno. Koliko bi morao biti lošiji, da bi bar 5 puta bio bolji?

Ta stručna VERTIKALA je demontirana, momci koji su pod BOMBAMA imali u pogonu 6.800 MVT (sada oko 4.000), su uz veliku otpremninu „ispraćeni“ u privatne firme a njihova mesta su popunili članovi čija je pozicija na lestvici direktno zavisila od broja zalepljenih plakata i količinom iskazanog divljenja prema VOĐI. Firme sa radnicima iz EPS, sada rade iste poslove za EPS, čija je cena sada višestruko uvećana a firme znaju kako i kome se treba zahvaliti.

Foto: EPS
KRATAK PREGLED „RAĐANJA“ EPS-A

Na DAN REPUBLIKE 29.11 1948. godine u KOSTOLCU proradio AGREGAT od 8 MVT koji je premešten iz MAKIŠA gde je strugao građu, koja je iz Drine, Lima stizala u Savu… a „radio“ je na strugotinu.

1989.g. imamo 8.021 MVT sa do sada neprevazićenom proizvodnjom od 38 milijardi KVČ sa najvećim časovnim učinkom (>6.000 č godišnje),sa gubicima < 10% 1990. godine TE DRMNO sa 640 MVT ulazi u sistem i EPS višak od 32% izvozi u bratske republike, svi naši GIGANTI (ZMAJ, LOLA, TAM, IMT…) rade, imamo 102 č Nižu Tarifu(NT) a 66 č Višu( VT). Do 1990 god. EPS su vodili zaposleni ali SPS ga proglašava kao vlasništvo DRŽAVE, što praktično znači da ga „članovi“ vode i odlučuju. LICEMERNA EU + USA nas optuži da smo krivi za raspad JU, zauzeše KOSMET na kome na tapijama SRBA ima uglja za 1.300 godina (13 vekova), i umesto da pomognu naš oporavak koji su 78 dana razarali rušeći SLOBU, oni nas proglasiše da smo GENOCIDNI i otpoče štancovanje presuda našim borcima, a fabričke hale pretvoriše u magacine za njihovu robu. Umesto da SLOBU ubiju sa jednim metkom kao ZORANA (tri?), njih 18+1 najave MILOSRDNOG ANĐELA i BOMBAMA u EPS-u na opremi naprave štetu 187.623.000 evra i posebno nišane TRAFO visokog napona u kome je umesto običnog trafo-ulja, otrovniji PIRALEN. Naravno da su ovo sve mogli jer nova VLAST nakon 5. oktobra prihvati sve što o nama rekoše SPASIOCI SRBIJE i objavi da EVROPA NEMA ALTERNATIVU. Od tog momenta počinje opšti sunovrat SRBIJE pa i EPS-a. MOJI ŽUTI (DS+G17) otvoriše granice i ponudiše sve svima (ZEMLJU, VODU, VETAR, SUNCE…) da uz subvencije prave FABRIKE prljave tehnologije i RUDNIKE, bez USLOVA ZAŠTITE PRIRODE, a domaćim zaslužnim dadoše ŠEĆERANE za 1 dolar… DEMO VLAST je zadržala vlasništvo DRŽAVE nad EPS-om i nastavila sa silovanjem. U momentu „pobede“ 2000. godine, cena VT je bila 0,41 din a NT 0,20 din, što znači da ste za JEDAN DINAR mogli 5 SATI sa peglom od 1.000 vati da peglate veš. Već 2004. cena je povećana 5,4 puta (540%) i uvedene su tri boje TARIFA, ZELENA (do 350 KVČ), PLAVA (350-1.600) i CRVENA (>1.600).

MOJI ŽUTI dovode Kori Udovički za MINISTRA da oporavi EPS nakon razaranja i ko može sumnjati da neće uspeti, posebno što su dileri energetike Hamović i Lazarević zamenjeni sa Kostićem (Šećerkom) iz Novog Sada.

EPS je imao sektor za neposredni izvoz i uvoz energije. U raspodeli imovine nakon „pobede“, srećom EPS dopadne DSS-u koji 2004. postavi za MINISTRA pravog dipl.inž.el.teh. Naumova i za G.DIR. takođe pravog dipl.inž.el.teh. Đorđevića. DSS nije obavešten da je EPS u planu da se potpuno uruši i da ga za sitne novce kupi neki od SPASILACA i traže novac za remonte i nove izvore. FINANSIJE drži G17 (Labus+ Dinkić) i objavljuju da je budžet prebukiran i Naumov moli da se bar smanji PDV za EPS kada ne daju novce ni za remont. DSS uspe sa malo novca ali sa iskusniim majstorima (za vreme BOMBI održavali sistem) koji još nisu bili najureni iz EPS-a u privatne firme, uspeju da remontuju 400 MVT i dnevno proizvode 137 miliona KVČ, na očaj DS+G17 koji moraju da odlože dolazak strteškog partnera.

Mlađan Dinkić: “Da radimo da živiM”

U julu 2005. naše DEVOJČE (EPS), koje je narod strpljivo odgajao a ono uzvraćala nižom cenom, nađe se na hiruškim stolom i ZORANA joj“ iščupa“ KRVOTOK (EMS-prenos), predade ga EU i reče da vitalnost SISTEMA nije ugrožena već naprotiv da će DEVOJČE više i lakše rađati.

2008. godine DSS-a koji nije prihvatao da EU NEMA ALTERNATIVU jer je tražio da pre toga EU potpiše da je KOSMET naš, zamenjujese sa SPS-om i kreće otvorena prostitucija. IBAR se nudi Italijanima, LIM Kanađinama, Morava i Drina Nemcima koji bi i da Sutjesku odrade jer su od očeva čuli da je ta reka divlja i poseduje veliku snagu, iako tako ne izgleda.

Kada su Tadića pitali zašto sa SPS-om, on odgovara “zar sa DSS-om da idemo u EU”. DSS-om koji je 2008. vrednost EPS-a od 2.7 milijardi evra podigao na 6.7 (uvećao 46%), povećao instalisanu snagu za 400 MVT, i platio dugove za struju srpskim enklavama tako da su SRBI posle duže vremena dobili redovnije napajanje. Na severu SRBI ne plaćaju „struju“ jer kontrolišu HE “GAZIVODE“.

2010. godine po nalogu MMF-a da se drastično smanji broj zaposenih u EPS-u, počinje naglo otpuštanje radnika, uglavnom stručnog profila, koji se lako zapošljava u privatnim firmama a ostaje sve veći procenat nestručnih i neupotrebljivih.

2012. G17 šutira DS iz vlasti i uzima SNS, koji je DS oteo od RADIKALA, kao partnera. Dinkić zadržava finansije a SNS preuzima EPS i nastavlja prostituciju na višem nivou dovodeći ZORANU da nastavu razaranje. U momentu preuzimanja, EPS je dnevno proizvodio 137 miliona KVČ bez pomoći VETRA i GASA, imao pogonsku snagu > 6.000 MVT i u budžet SRBIJE je uplaćeno 65 milijardi dinara.

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

EMS (Dalekovodi). odvojeni od EPS-a, imaju svoji nezavisnu komandu i upravu i postao je član ENERGETSKE ZAJEDNICE JUGOISTOČNE EVROPE.

„PINK“ objavio da je TREĆI ENERGETSKI PAKET otvoren a to znači da će potrošače na VISOKOM NAPONU (400, 220, 110 KV), EMS snabdevati i kupovati energiju na EU tržištu da bi se smanjio monopol EPS-a u SRBIJI.!!!

Naravno da je to objavljeno kao mudar potez VOĐE jer se to podrazumeva kada PINK objavi.

Pravnici svojom naukom začine ovu sprdačinu i proglase EMS kao JP a EPS kao PD i zaprete inžinjerima da ne mogu radnici iz PD da ulaze u objekte JP jer su pravno odvojeni ali radnici kršeći pravila su to činili jer nisu galvanski odvojeni i tok energije se mora nastaviti.

EMS-u (JP) koji predstavlja „AUTOPUT“ za prenos energije između JUGA i SEVERA EVROPE – trafo stanice visokog napona koje su sa „AUTOPUTA“ predstavljale „isključenje“ i vezu sa gradovima, EMS-u nisu više potrebne ali su neophodne EPS-u (PD) da nastavi napajanje gradova i majstori ulaze da se taj tok energije ne prekine. EMS neće da ih EPS-u preda jer predstavljaju materijalnu vrednost pri prodaji EMS-a, i radnici EPS-a krše propise ulazeći u njih. Pravnici se osećaju poraženim i poniženim i daju nalog da se galvanska veza razdvoji, dogradi novo postrojenje pored bivšeg zajedničkog i kablom povežu i u sličaju kvara PD se pismeno obraća JP i moli da se ulazak dozvoli. Pravnici urlaju i poručuju inžinjerima da će ih naučiti pameti – pravnoj nauci, koja se pručava 4 godine koliko i njihova, a i zgrade su im u istoj ulici.

2014. godine rađa se PD „SNABDEVANJE“ i na istim šalterima EDB na kojima ste plaćali „struju“ sada plaćate „podršku garantovanog snabdevanja“, i u računu ste dobili dodatni trošak.

To znači da KVČ možete kupiti od Gvatemale i platiti transport a sada plaćate EPS-u jer reče bez UGOVORA da je on vaš garantovani snabdevač, što nije loše zbog cene KVČ. Firme mogu kupiti od mnogih na tržištu pa i od Hamovića koji ostade iako vlast koja ga je dovela ode.

2016. godine na čelo EPS-a dolazi MIĆA koji uskače u čamac koji je ZORANA usmerila prema EU čim se udenula u G17+.

MIĆA uspeva da ga priveže za SNS, da poveća broj sigurnih glasova sa novim zaposlenima, osigura novčanu pomoć od FIRMI kojim daje posao i da na izborima dožive trijumf.

Kada je bilo očigledno da je sistem ugrožen, VOĐA se MIĆI zahvalio i rekao da će raditi neki novi posao. Ove godine ANA postaje predsednik VLADE što potvrđuje da je VOĐA hrabar, za razliku od ŽUTIH, i pokazuje da je ozbiljno počeo „primati evropske vrednosti“.

2018. godine obezbeđuje se energetsko napajanje BGD NA VODI sa 40 MVT ali za protok > 3.000 auta ruši se STARI MOST, što je u redu jer su ga NEMCI napravili a i kvari okolnu sliku stanarima. Đubre u VINČI će proizvoditi el.energiju sa 50 MVT + 30 MVT toplotne energije reče Vesić.

POSEBNO IZDVOJENO

G17+

Kao što je SPS formirao svoj JUL i predao mu finansisku moć, tako je i moj DS svoj G17+ i zajedno se UDRUŽILI U ZLOČINAČKI PODUHVAT sa EU+USA. Umesto da od njih traže i dobiju novac za obnovu svega porušenog i tako pokažu da im je jedini cilj bio rušenje SLOBE, naši su pristali na potpunu degradaciju države i naroda i pokazalo se da je SLOBA bio samo pokriće. Prvi zadatak je bio zamena naših banaka sa stranim jer su najavljene kapitalne investicije za koje će dobijati grancije od tih banaka i narodu će biti stvorena slika da nas EU+USA pomažu i kako neko može reći da su nam RUSI prijatelji a drugi zadatak da EPS ostave bez pomoći.

DS+G17+ BRUKA „SPASIOCA“ koji su na VOJNOM POLJU poniženi a rušenju ENERG. SISTEMA neuspešni se morala sakriti, i to je trajalo do nedavno. Nakon 5. oktobra smenjeno je 17 generala od 18, a mnogi koji su branili narod su pakovani za HAG.
Da bi izbegli ratnu odštetu proglasili su nas za krivce i „štancovali“ presude u sudu koji je isključivo formiran da pokaže našu genocidnost i zločine. Zamislite DRŽAVU da sakrije kako je NATO i EU+USA prošao na PAŠTRIKU i karauli KOŠARA, (našem TERMOPILU), rušio infrastrukturu, fabrike, ubijao ljude i decu i novu VLAST koja objavi da nemamo alternativu.

RUDNICI + TE KOLUBARA ugljem pokriva 53% proizvedene energije sa snagom od 3.430 MVT a KOSTOLAC 17% sa snagom 281+640 MVT. KOLUBARA proizvodi 70% potrebnog uglja a ostali 30% (Kostolac,Rembas… )

KALORIČNA MOĆ UGLJA:
KOLUBARA – 6.700 KJ/Kg (kilo džula/kilogramu)
KOSTOLAC – 7.700 KJ/KG +
REMBAS – 12.980 KJ/KG

UKUPNA SNAGA TE u Srbiji je 5.171 MVT a TENT ima 3.430 MVT

KOLUBARA je do 2012. godine proizvodila 31 milion tona uglja (danas oko 22 miliona). KOSTOLAC preko 9 miliona tona, dakle, zajedno > 40 miliona tona.

1 MVT snage, potroši se 1.6 tona uglja za sat da bi se dobio 1 MVČ (megavatčas). Prosečan broj časova rada termo-bloka je 5.000 sati.(nekih i 6.000 sati)
Sve TE u SRBIJI za godinu dana potroše: 5.171 MVT puta 1.6=8.274 tone na čas puta 5.000 sati = 41.370.000 tona na godinu . Za godinu dana sve TE potroše za 5.000 sati preko 40 miliona tona uglja.

TENT A+B sa snagom 3.430 MVT puta 1.6 = 5.488 tona na čas puta 5.000 sati = 27.440.000 tona za godinu. Za godinu dana TENT za 5.000 sati potroši preko 27 miliona tona uglja.

4 miliona tona uglja (čiji je uvoz najavljen, kao i da će ga biti dovoljno do kraja 2023.) je 6,8 puta manje nego što samo TENT potroši a za sve TE u Srbiji 10,2 puta manje za godinu dana.

Juče rekoše da danas dnevno KOLUBARA prozvodi 62.000 tona, što je nedovoljno za samo TENT a sa 1766 mvt treba preko 95.000 tona dnevno.

Prof. IGNJATOVIĆ sa RUDARSKOG kaže da je potrebno 3-5 godina ozbiljnih investicija da bi se proizvodnja podigla na nivo od pre 8-10 godina.

SRBIJA je veća „ZADRUGA“ od one na PINKU, što i nije bilo teško ŠIZOFRENOM VOĐI da napravi, jer osim PINKA ima još tri „nezavisne“ TV i desetine „nezavisnih“ novina, koju svaku posebno godišnje daruje sa 25-28 miliona kako se saznaje. Pored toga ima i sopstvenu AKADEMIJU na kojoj su uči obožavanje VOĐE a svoju naučenost pezentiraju na poligonu tj. SKUPŠTINI SRBIJE. Zato ću citirati Srećka Šojića kao moj komentar kolegi: „NEĆE DA MOŽE“ i nema tih godina da se RUDNICI i EPS vrate u raniju pogonsku spremnost dok VOĐA vodi SRBIJU.

Opasno bi bilo da ga neko stvarno ubije jer će biti proglašen za mučenika i treba se moliti TVORCU da nađe načina da ga ukloni jer:

A) EU+USA ga čuvaju jer treba do kraja da ispuni što je obećao, tolerišu mu 98% medija, ucenjenih 1.600.000 sigurnih glasova od 800.000 zaposlenih u državi, 400.000 glasova od firmi kojima daje posao a oni njemu novac i glasove + bar 400.000 penzionera, što sigurno na izborima prolazi, a koje EU overava da su bili fer i pošteni. Šta će mu pored 2.200.000 glasova još i batinaši??? Glasačko telo sa dijasporom broji oko 6.600.000 i on pobeđuje sa 1/3 , diže ruke i govori da će biti predsednik svih građana. Kada je bila JOVANjICA, primio ga je MAKRON, a za KRUŠIK – MERKEL preko crvenog tepiha, i on bi resetovan i vrati se sa podignutim rukama.

B) Mnogi moji „učeni“ drugari govore da smo ološ od naroda, a ja mu se iskreno divim da još uvek postoji pored ovakvo masovne organizovane hajke spolja da nas satru. A pomažu im naši učeni.

-Moj pobratim RADE Radovanović „izdaje“ knjige u Zagrebu, Sarajevu, Prištini… u kojim svedoči o našoj genocidnosti i to ne samo u SREBRENICI, kao i da treba da nas bude sramota što to ne priznajemo. Ovde spada i pljuvanje po DARI IZ JASENOVCA koja simbolizuje 700.000 žrtava da je običan pamflet, sve da bi se sa 7000 žrtava u Srebrenici anulirao najveći GENOCID nakon drugog svetskog rata.

-Moj drugar Milan S.Protić kuka što nismo davno u EU a tamo spaljuju knjige, zabranjuju muziku a znam da je te knjige čitao i muziku slušao i tako se kvalifikovao za zvanje „intektualac“

-Moj drugar Boža Prelević svedoči kako smo mi nakon 5. oktobra kao dokaz demokratije, smenili 17 od 18 generala u miru što je bio početak demontaže VOJSKE a ne govori ko mu je dodeljen u MINISTARSTVU POLICIJE da mu bude savetnik.

-Moja družbenica dr Dana umesto da sakupi kolege sa fakulteta i saopšte narodu o kakvom se bolesniku radi, ona ga proglašava kao instituciju i kači se na njegov BIL-BORD.

-Moj prijatelj PORFIRIJE kao VLADIKA osuđuje SINOD što svakom kači crkveno znamenje a kao PATRIJARH okači VOĐI lično i pokaza da je i SINOD postao KOMITET u koji se ide po mišljenje

-Moji prijatelji Vlada +Bajka se pitaju kada su nam to RUSI pomogli te oklevamo sa SANKCIJAMA. Zaboravili su da su nakon VELIKOG RATA čitav korpus (stručni, kulturni, obrazovani deo) RUSKOG naroda stigao u SRBIJU bežeći od boljševika i to u momentu kada je račun pokazao da se 2/3 muških neće kući vratiti, uključujući i 1.300 kaplara, i neprocenjivo doprineli našem vaskrsu. Koliko se zna da je SOLUNSKI FRONT otvoren zahvaljujući ultimatumu CARA NIKOLAJA na kome smo se proslavili i desetkovani pokazali vitalnost i sposobnost kada se OTADŽBINA brani.

Naravno, kao HILANDARAC znam da je gordost veliki greh i nisam ove moje drugare naveo da se gordim, nego da napomenem da nisam pao u depresiju kada sam prestao da se sa njima družim, već pojačao molitve da TVORAC pomogne PUTINU da što pre osigura bipolarni svet, pa da se nadmećemo kreativnošću, znanjem, kulturom, sportom… i pokažemo čiji je izbor bolji.

VOĐA nije lažov, već mnogo tužnije po nas, ON je NARCISOIDNI ŠIZOFRENIČAR što potpisujem kao profa energetike a bilo bi bolje da to potpišu profe psihologije. I brukaju se što ćute.

Ilustracija Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, Image by David Mark from Pixabay

ON je bolestan jer kao zdrav i normalan ne bi:

1) Objašnjavao lekarima kako rade RESPIRATORI
2) Da uvozom 4 miliona tona uglja je miran godinu dana a za godinu TE potroše 40 miliona.
3) Da je od AZERBEJDŽANA osigurao 50 mvt pomoći a dnevno uvozi >400 i troši >360MVT GASA
4) Da je pogonska snaga EPS-a < od ½ snage kada su BOMBE padale i troši GAS, VETAR i UVOZ
5) Ne bi histerično reagovao na svaki gest neslaganja i nedivljenja njemu i tako prostački vređao.
6) Ne bi proslavljao pobedu na KiM-u sa 5:0 nad svojim narodom koji se ne slaže sa njim. ITD

ŠIZOFRENI se ubijaju zbog depresije ako im se ukine divljenje ali kako to uspeti kad… Ako me tuži na sud dolazim bez advokata, sa studentom druge godine psihologije koji će me spasiti APS-a ali neće ni on tamo neg na lečenje u „LAZU“ gde se čuva njegova dijagnoza od 06.10.2000. godine.

Njegovu ŠIZOFRENIJU narod ne prepoznaje jer je i sam većinski postao ŠIZOFREN zahvaljujući PINKU i ostalim „nezavisnim“ TV i štampi koja uz donacije košta 15din a NIN, VREME… 300d.

Prof.dipl.inž.el.teh. Joca Mandić, otac 4 sina,
VODEĆI INŽ.EDB, HILANDARAC i RUSOFIL

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

3 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vule
Vule
1 mesec pre

Zoranu u zatvor, EPS nikako ne sme pripasti strancima!!!

jasno k'o dan
jasno k'o dan
1 mesec pre

struje ima dovoljno, ali smo kolonija, ne treba dozvolilti privatizovanje eps-a

lopovi
lopovi
1 mesec pre

Dinkića i Zoku iza rešetaka. Zapleniti im svu imovinu…