Mora se znati ko je bos, a ko je gologuzija i bos

Izvor:
Politički.rs

NABAČENI – PA, UBAČENI DA BI BILI ZABAČENI

Poslah političkom analitičaru crtež na kom Korto Malteze ,,spokojno“ duvani – Bliski istok u pozadini… Vidi se i naš Balkan! Radilo se o breinstormiranju. I tekst ima tu namenu. Apsolutna sloboda u bilo kom individualnom smeru će otići. Neka bude inspiracija! Sloboda za misli, komentar, pisanje teksta. Mudrost Kortove ironije (strip junaka) voleo bih da se dosegne.

Piše: Danko B. Marin

Trenutna situacija, par citata i to je sve od nepostojećeg mene. Ko prvi put posegne za stripom Huga Prata, vrati se njemu – uspeh je lični i jedna zaista divna stvar!

Zapad nas smatra Bliskim istokom. Istok te vrste, mi teramo dalje od sebe. Smeštamo ga u ,,negativnu“ geografiju.

Ma, burazerčino to ti je tamo gde su istočnjaci (ne)blikski. Ti istočnjaci nebliski daleko žive. Tamo su daleko u Libanu, Palestini, Izraelu,… Nema šansone da smo u toj tužnoj, pretužnoj šansoni.

Kamo lepe sreće da nam je to jedino neslaganje sa zapadnim instruktorima negativne geografije.

Ružan susret bio nam, kad je Zapad lukavo rasturao SFRJ, uz svesrdno ostrašćenu *SKJ (*Savez komunista Jugoslavije) pomoć!

Zapadnjaci se 70-tih otvoreno pripremaše za razbijanje jugoslAvensko-jugoslOvenskog raja na ,,azijatsko-bliskoistočnom“ brdovitom Balkanu. Jugo komunjare im pomogoše stvaranjem konfederalne države (soc-anrho samoupravljača): Ustavom iz 1974.godine.

Edvard Kardelj, Foto: SANU

80-tih SFRJ ima od EEZ (od EEZ 90-tih nastaje EU) signale o mogućim procesima integracije što mali komunistički bogovi uzimaju za uvredu, uniženje svog idealnog sistema. I još gore! Onako gordi ONO i DSZ anarho-socijalistički samoupravni Kardeljevi titoisti jasno vide da im ufoteljisana dupeta idu na otpad bez mogućnosti reciklaže.

Zapad ima malj i pogaču. Ima i planove za ostvarenje razbijanja monolitnosti jugo komunjara, već pocepanih na lokalne SKS, SKH,… Ne sme se sumnjati da će stručno kolonijalistički primeniti staro pravilo Rimljana: ,,DIVIDE ET IMPERA!“

Crveni feudalci živeli su u strahu. SSSR se raspado, a domaća banda crvena hoće u beskraj da vlada!?

Još se sećam komunskog lupetanja pre definitivnog odlaska na đubrište istorije:

,,Drugovi, kritikujmo Komunističku partiju, ali pazimo da kritika ne pređe u kritizerstvo!“

Za evropske komunce i SSSR ko je tad glavni, najmoćniji svetski do jaja baja? Naravno Vašington.

SSSR i njegov Varšavski pakt od čelika šalje Vašington u pretapanje tih 90-tih i na žalost, libanizuje se Jugoslavija.

Da, stiže Bliski istok na SFRJ prostor. Morala je da se desi zapadnjačka, a naša podela. Ne pomogoše bratstvo-jedinstvo, SSRNJ, ONO i DSZ, SKJ, JNA, ŠRO, ORA akcijaši, SUBNOR,…

Zapadu su prihvatljive bile slovenačke postkardeljevske ,,komiteja“ varijante i u šovinističko-ustaškoj ZAVNOH-iji Titov general Tuđman. Ondašnji kolektivni Zapad je u nedrima imao nemačku zmiju, u stvari: na nedrima i oko tela. Ujedinjena Nemačka nije bila zmija otrovnica. Bila je moćna ucenjivačka anakonda kojoj ni SADistan nije mogao, ni smeo mnogo da se suprotstavlja. Dugo su čekali podmukli Nemci i dočekali.

Image by Peter Dargatz from Pixabay

,,Nemačka je stavila na vagu potpisivanja Mastrihtskog sporazuma odustajanje od nemačke marke, u okviru ekonomske i monetarne unije (EMU), tražeći zauzvrat da njeni partneri prihvate da priznaju Hrvatsku i Sloveniju“- Žerom Kešlen jezgrovito konstatuje činjenicu. Tako nastaje EU.

Kruna zapadnjačke definisanosti nas kao bliskoistočnih potčovečanskih zgubidana bi i ,,sirijski tretman“ 1999. Neka frka u Libanu – bombe po Siriji!

Nije se ,,u šteti“ sa Monikom dobro dizala ,,duga devetka“ kopilanoviću!? I ne samo to. Impičment je za erotomana Bila bio u najavi…

Žvalavi blenta Bil hobistički duvač saksofona nosilac tuđeg prezimena Klinton (ROĐEN KAO PILE, ALI I KAO koPILE) uz osmeh žvaljo, lagodno iz kabineta gde mu je Monika Popušinski duvala sEksofončić: bombarduje Crnu Goru i Srbiju.

Arapsko proleće u prednacrtu? Potreban je manevarski poligon i odradismo 5. oktobar. Bez svitanja 6. oktobra.

Šta onaj živahni bliskoistočni premijerčić u Bejrutu, pardon u Beogradu vileni? Ubiše ga puškom iz Libana!

Đinđuva nam je skinuta puškom polovnjačom. Puška kojom je premijer Đinđić ubijen je stigla u SFRJ građanski rat (turbo seljobera na brdovitom Balkanu) 90-tih. Od Bliskog istoka – Bliskom istoku islužena puška polovnjača dolazi posle svršetka Libanskog građanskog rata. Ne ode u staro gvožđe. Nošena po našim kiša-sneg-sunce žarko vukojebinama rokala je po SFRJ prostoru. Mora biti da joj je cev bila u fantastičnom stanju i da je zato upotrebljena za sofisticiran atentat.

Raspada se S.R. Jugoslavija.

Mi se zanimamo Tadićevim manekeniS(r)ANjEM. Danas je Bo-Ta patetična politikantska figura.

Boris se izborio, odradio SNS uspon na vlast. Politikantski maneken je šutnut na marginu od samog sebe. Nije bio sposoban ni da šefuje Demokratskom strankom. Šutnula ga i DS žutica.

Ilustracija

Era SNSendvičokrata puna je kršenja Ustava R. Srbije, nepoštovanja zakona. Imamo formiranje kaste nedodirljive za zakone zemlje u kojoj su. Nešto poput Francuske, pre Francuske buržoaske revolucije. Napredovanje u žutici je nezaustavljivo.

Nije TV pretplata – akciza je, jetko se komentarisalo novo političko stanje.

Sve uhodano ide bez amatera. Preuzeti su mnogi žuti kadrovi za svaku nepodobiju kadri. Formira se napredno-žuta kakistokratija.

Kao kruna nedodirljivosti ostala je i Tadićeva tužiteljKINjA Zagorka Dolovac. Tapeta ispod tapete u ,,njenom“ kabinetu.

Improvizujemo, preživljavamo.

Neslavan antidržavni uvod u izbore 2023. godine, izbore našeg nezadovoljstva bi i nekažnjavanje EPS energetskog terorizma.

Evo nas podeljenih u postizbornim turbulencijama (2024.).

Razlikuju se i zapadnjački stavovi o dešavanjima u Srbiji.

Ponavljam, uvodnik je breinstormerski. Još jednu bitnu podelu da navedem i odoh na marginu. Nepotreban postajem, sloboda neka ide individualnoj, nesputanoj budućoj inspiraciji.

Citati kreću…

,,VOA – Glas Amerike“ ima pravo prečeg citiranja. Najjači su, iskreno – pod SAD okupacijom smo sad.

,,Koalicija ‘Srbija protiv nasilja’ ocenila je da su tokom protesta u nedelju uveče vlasti pokazale pravo lice šaljući svoje huligane da prave incidente da bi na kraju na građane koji se bune zbog pokradenih izbora poslali policiju“- ,,VOA” nas obaveštava. ,,Dan posle nereda Vučić kod Harčenka, Đilas tvrdi da su navijači upadali u Skupštinu Beograda” – je naslov. Glasno ,,Glas Amerike” tekst objavljuje.

,,DIVIDE ET IMPERA” mora dejstvovati i na pobunjenu opoziciju. Ne sme niko u zabačenoj dalekoj bliskoistočnoj provinciji (novih, najnovijih) Rimljana biti siguran u svoju organizaciju.

,,Ja bih rekao da su ljudi jako nezadovoljni, trpe nepravdu jako dugo, besni su i ljuti” – seva izjava Lazovića. Zaista radikalnog, pobunjenog opozicionara. Kuva se sukob sa ,,dragim Đikijem”!

Gruva medijima i izjava našeg stečajnog upravnika. SAD ambasador, sad anestezira bunt. Mora se znati ko je bos, a ko je gologuzija i bos.

,,Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim i nenasilnim sredstvima. Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu“– Kristofer Hil. Njegova ekselencija isprovocirala je izjavom dragog Đikija.

Odzveketao je odgovor da je zvonio i R. Srbijom… Điki je bio ,,malo“ nervozan! Opalio je slično i onog iz Moskve. Osovina Vašington-Moskva, neće proći! Gde je uzdržanost prema diplomatama?

Ima pretnju od Čede u čuvenom govoru ,,Čuj me mišu!“

Pa, dežurni dramaturg opasni Čedulito kad zapreti tresu se vilice i stomaci – od smeha, nije svejedno. Zar je to uticalo na nervozu ka ambasadorima usmerenu?

Ne radi se tako Đile političaru, naročito ako hoćeš uticajnu međunarodnu podršku. Razbio je Đile protest u startu, a ekipa mu je bANALNI baraberaj. Vučić se sigurno silno obradovao ovom daru. Đile brzom đilerom munjevito zaSNSrao stvar i stvarnost. Hitro lomi Điksara buni grane, rodile nisu – nisu ni olistale. Po koji put?

Sledi i ProGlas cirkus SNSprdikus. ,,Sudbonosno bitnu“ pobunu maršal Sirogojno podržao iz Njujorka!?
Sirogojno iz Njujorka

Crn ti obraz na svijet, crveni junače Majkl Džej SiroGovno. Bombaši ne biju iz dalekomentne artiljerije. Svojom rukom iz blizine dejstvuju malim bombama. One su ofanzivke, veće se bombašu bacaju pri povlačenju, zovu se defanzivke sokolino moja ratna! Njih bacamo u odstupanju, bacamo mi trećepozivci i vojnici poslednje odbrane. Što se na mitingu ne oglasi kliktajem sokole?

Ima i slava Gospodu!

Dešava se usled prekida štrajka glađu jedne majke. Uvidela da njena pogibelj za podmuklu račundžijsku ekipu nema smisla. Možda je tokom pogubnog štrajka pročitala potprcavajući tekst na tu temu?

Baš njena fanKINjA je pisala da je štrajk glađu egzibicionizam. Nađite, nađimo tekst (ponovo) na mreži ,,Štrajk glađu kao egzibicionizam“ je naslov. Autorka (autorKINjA) je Vesna Rakić Vodinelić.

,,Dojče vele“ orno kreće u 2024. godinu. Ponižava, podsmeva našu bliskoistočnu problematiku: ,,Mlaki protesti podstakli su srpsku opoziciju da čuva energiju. Ali, za šta?

So na srpsku (i građansku, malograđansku) ranu bacaju, veće žrtve da su pale isto bi dejstvovali. Kako bi tek ratovali sa našim trupama kada bi ih poslali u Ukrajinu kristalno je jasno. Dobro je da se gospođa Tepić priklonila životu, porodici, budućnosti,…

Šteta je što ju je desnica izgubila, ona je mnogo veća gubitnica. Levičarstvo mladosti ne pristaje joj više.

Odavno ubačeni u katastrofalne političke oluje, bili Bliski istok ili ne, očvrsnuti konstantnim neVREMENOM: bar smo na vetrovito more navikli.

Za razliku od nacrtanog strip junaka Korta Maltezea, čuda smo od kostiju, krvi i mesa. Nekad mudri, često i ludi uspevamo.

Kraj breinstormerskog teksta.

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare