Šut karta za Vulina? Vučić uz “bakin kolač” najavio povratak njegove ekselencije ambasadora Marka u Srbiju

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, Printscreen

Aleksandar Vučić je objavio na svom Instargram nalogu da se Marko Đurić, ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, uskoro vraća u zemlju.

„Neko bi rekao da smo Marko i ja imali sportske aktivnosti, ili da smo išli u dužu šetnju, a pravi razlog našeg odlaska u Brayant park krije se u fotografiji br.2. Sve što su imali od vafla, ili kako mi kažemo – bakinog kolača, nas dvojica smo pojeli. To je meni priprema za povratak u Beograd, a i Marko će uskoro iz Vašingtona nazad u Srbiju, napisao je Vučić ispod fotografije na kojoj su Đurić i on u trenerkama.

Analitičari komentarišu da je ovo direktna poruka Aleksandru Vulinu da su Amerikanci odlučili da za njega više nema mesta u Vučićevoj blizini.

U medijima se već duže vreme špekuliše o smeni direktora BIA Aleksandra Vulina, te da će na njegovom mestu biti postavljen baš Marko Đurić. Vulin se, po navodima medija, sprema za mesto ambasadora Srbije u Moskvi.

Nema sumnje da su i Đurić i Vulin eksperti za sve čime se bave, mogu biti i članovi Otpora i komunisti Mire Marković iz spa centra u Hajatu, i Pašićevi unuci i fanovi Gocija bez Žareta i Džonija Štilića na Manjači, direktori Kancelarije za KiM, ministri vojni, ministri policije, savetnici, prvi bezbednjaci, ambasadori… jednostavno, majka ih je za sve rodila a predsednik njihove talente davno prepoznao i obojicu na junačke grudi prigrlio.

I behu utroje srećni sve do dana dok Vulin nečim nije naljutio Hila. Nešto mu nije dao kad je trebalo, nešto nije propustio što je trebalo ili nešto slično, u glavnom – ode Vulin na crnu listu SAD.

Pročitajte još  Parović: Vučić da prestane sa infatilnim pričama o sastanku sa Putinom!

Predsednik je pokušao da spasi što se spasiti može i vikao  na sav glas “Ne dam Vulina!” – al’ džaba. Vikao je naš predsednik da ne da i Gazivode i mnogo toga još, već smo svi oguglali na to i znamo da kad god on galami da nešto ne da, to sigurno odlazi prvom prilikom.

Eto i sad, ode naš predsednik za Ameriku – vreme je da Vulin ode iz BIA.

A i treba tako. Dosta ga je predsednik i trpeo onako pogubljenog, plus što je počeo mnogo da druguje sa Dodikom i da srbuje, a na putu je da nadmaši i samog predsednika u kursadžijskoj rusofiliji za naprednjake.

Uz sve to, ekselencija Đurić je bolje savladao tehniku udvoričko-beskičmenog aplaudiranja od Vulina, koji je nekako uvek zauzet dijalozima sa sobom, dok predsednik govori mudro i istorijski, pa su mu aplauzi mlaki i kasne.

Zato Marko s pravom zaslužuje mesto direktora BIA a Srbija miran san sa takvim prvim bezbednjakom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare