Ambasada Rusije: Povorka „Besmrtni puk“ u Beogradu za Dan pobede

Izvor:
Beta, Foto: besmrtnipuk.rs

Ambasada Rusije u Srbiji je najavila ;da će u ponedeljak, 9. maja, u okviru proslave Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, organizovati povorku “Besmrtni puk” kroz centar Beograda. Manifestacija “Besmrtni puk” prvi put je organizovana u Rusiji 2011. godina, kada je ulicama grada Tomska marširalo 5.000 ljudi noseći slike predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.

Okupljanje učesnika povorke u Beogradu, među kojima će biti i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, najavljeno je za 10 časova kod Spomenika Vuku Karadžiću. Odatle će povorka na Groblje oslobodilaca Beograda gde će položiti vence na spomenik kraj Večne vatre i Spomenik Crvenoarmejcu.

Proslava Dana pobede nad fašizmom u organizaciji Ambasade Rusije završiće se u 13 časova polaganjem venaca pred Spomenik sovjetskim veteranima na Avali, pognulim pri udaru aviona u tu planinu 19. oktobra 1964. godine, dok su dolazili na ;proslavu dvadesetogodišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu 20. oktobra 1944, u kojem je učestvovala i Crvena armija.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
naxis605
2 godine pre

Živela Rusija!