Ambasador Avramović: Vučić želi da papa poseti Srbiju, Porfirije unapredio odnose sa Rimokaličkom crkvom

Izvor:
Beta

Ambasador Srbije u Vatikanu Sima Avramović izjavio je da su odnosi Srbije i Svete Stolice veoma korektni i dobri, ali prostra za njihovo dalje usavršavanje ima dosta.

Printscreen

Kako je naveo, “pored unapređenja političkim kontakata, veliki prostor je već sada otvoren za saradnju u oblasti kulture, naučnoistraživačkog rada i obrazovanja”.

Na pitanje koliko je dolazak pape u Srbiju državno, a koliko crkveno pitanje, budući da je rimski papa i predstavnik države ali i poglavar Rimokatilične crkve, Avramović je naveo da je to “nesumnjivo delikatno pitanja i za državu i za crkvu”.

“Naša država se nedvosmisleno izjasnila kroz nekoliko puta ponavljanju izjavu predsednika Vučića za takvu posetu želi da vidi”, rekao je Avramović.

Prema njegovim rečima, “naša SPC ima veoma dobre kontakte sa Rimokaličkom crkvom, koje je naročito unapredio Njegova svetost partijarh Porfirije, još dok se nalazio na položaju mitropolita zagrebačko-ljubljanskog”, rekao je Avramović.

“Sve to svakako može doprineti njegovim češćim susretima sa vatikanskim zvaničnicima na visokom nivou, što već samo po po sebi predstavlja važan domet, nezavisno od toga da li će do posete pape Srbiji u dogledno vreme doći ili ne”, rekao je Avramović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare