Đorđević objavio poslednju poruku Atanasija Porfiriju: Vučić je “PREDATELJ” Kosova (VIDEO)

Đorđević objavio poslednju poruku Atanasija Porfiriju: Vučić je “PREDATELJ” Kosova (VIDEO)

Govoreći o liku i delu nedavno preminulog vladike Atanasija, episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije je  u prilično emotivnoj besedi, između ostalog, kazao da se vladika Atanasije, poput svog najboljeg prijatelja, mitropilita Amfilohija, nije plašio zemaljskih moćnika, naprotiv:

“Ne samo da ih se nisi plašio, nego su se oni tebe plašili i izbegavali na svaki način, da ih ne bi snašla grmljavina kojoj se niko nije mogao suprotstaviti”, rekao je Grigorije.

Pred kraj svog života, vladika Atanasije je uputio poruku novoizabranom patrijarhu Porfiriju, koju je na društvenim mrežama objavio njegov višedecenijski prijatelj, predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević. 

Đorđević je već ranije, u jednoj od svojih izjava, osudio bruku i sramotu režima u Srbiji, koji nije poslao nikog od svojih predstavnika na sahranu preminulog vladike.

“I mrtvog ga se plaše“, komentarisao je tada Đorđević.

Foto: Privatna arhiva

Vladika Atanasije je u poruci pohvalio patrijarhovu besedu za vreme ustoličenja u Sabornoj crkvi u Beogradu i naročito to, što je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poručio da “Kosovo nije mit, već zavet”.

Blaženopočivši vladika Atanasije je još jednom pokazao da se ne boji zemaljskih moćnika, i po ko zna koji put ponovio šta misli o njima:

“Vaša svetosti patrijarše, arhiepiskope pećki i žički, beogradski i svih srpskih i primorskih zemalja, pozdravljam Vas i čestitam na izboru.

Osobito vam  čestitam na sinoćnoj vašoj besedi prilikom ustoličenja u Sabornoj crkvi. Brilijantno je sastavljeno, ali je virtuelno proiznesena. Zadivljen sam i čestitam. Otvorili ste nadu ovome narodu.

Naročito mi se dopada što ste ste se osvrnuli, onako duboko, na Kosovo u prisustvu Vučića, naravno.

Prethodnik vaš se, nažalost, često udvarao ovome, ja ga zovem ‘predatelj Kosova’, a on je to koristio i mimo mojih apela koji su upućivani njemu i “Tomi šmokljanu” i patrijarhu o tome. Neka ti Bog pomogne”, rekao je, između ostalog, episkop Atanasije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare