Društvo sudija pozvalo Vučića da prijavi saznanja o sudijama koje krše zakon

Izvor:
Beta

Društvo sudija Srbije je juče pozvalo predsednika Aleksandra Vučića da policiji, odnosno tužilaštvu, prijavi saznanja o slučajevima u kojima sudije tokom obavljanja funkcije krše zakon na štetu građana i države.

Podsetili da je Vučić nedavno u televizijskom gostovanju izjavio da postoji “bezbroj slučajeva u kojima se pravosuđe i advokati dogovaraju kako da donose presude protiv države, što traje godinama i zbog čega država godišnje isplaćuje stotine miliona evra”.

Društvo sudija Srbije je ukazalo da se “iznošenjem u javnost paušalnih navoda da postoje brojni slučajevi u kojima sudije krše zakon i prave štetu državi, nanosi velika šteta ugledu srpskog pravosuđa i podriva njegov autoritet, što nije u interesu demokratske države koja počiva na principu podele vlasti, od kojih jednu granu čini i nezavisno sudstvo, niti je to u interesu njenih gradjana”.

U saopštenju je Društvo sudija pozvalo i javno tužilaštvo da preduzme odgovarajuće korake u okviru svojih nadležnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja sudija za koje postoji sumnja da vrše krivična dela.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare