Ambasador SAD Godfri: Otvorite rudnik litijuma, to je korisno za Srbiju

Izvor:
Beta, Foto: Instagram, Printscreen

Američki ambasador Entoni Godfri izjavio je da “poštuje ljude koji mirno i zakonito izražavaju svoje mišljenje”, ali da veruje da bi resursi litijuma u Srbiji mogli da donesu ogromnu korist za ekonomski rast Srbije.

„Verujem da bi resursi litijuma u Srbiji mogli da donesu ogromnu korist za ekonomski rast Srbije, i voleo bih da ih razvija transparentno i javno odgovorno preduzeće“, rekao je Godfri za list Blic, na pitanje o ekološkim protestima koji su organizovani protiv „Rio Tinta“.

On je rekao da veruje da bi Vlada Srbije kao i akcinonari „Rio Tinta“ zahtevali od ove kompanije da poštuje najviše standarde u zaštiti životne sredine i istovremeno pomogne Srbiji da postane globalni lider u jednoj „od verovatno najvažnijih tehnologija u ovom veku“.

“Ovaj projekat ima ogroman ekonomski potencijal za Srbiju. Zelena ekonomija dolazi. Da li Srbija želi da kupuje ili prodaje litijumske baterije”, rekao je Godfri.

On je rekao da “demokratija nije laka, ni utegnuta, a građani imaju mnogo različih mišljenja”.

“Poštujem ljude koji mirno i zakonito izražavaju svoje mišljenje. To je vitalno važan deo svake funkcionalne demokratije”, rekao je Godfri, koji je odlazeći ambasador iz Srbije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ćosić Slavko
Ćosić Slavko
2 godine pre

Godfri odavno svojim cinizmom vređa zdravu pamet ovog naroda.Uporno emitovanje spota o herojini Milinko Savić doživljavam kao ruganje.Zmijski otrov je veoma skup ali vrlo mali broj se bavi njime,odgovor je jednostavan opasan rizik.Litijum je za neke zemlje zelena energija a za Srbiju smrt.Hvala Godfri bolje jednom jesti hleba ali s’mirom.