DS: Dačiću ne verujemo, nećemo monopol Gaspromnjefta

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Demokratska stranka (DS) poručila je danas da će “kadrovske promene u energetskom sektoru, a naročito sektoru gasa i nafte, biti prvi test i lakmus papir evropske orijentacije” buduće Vlade Srbije.

“Da ne bude zabune – nismo mi protiv učešća Gaspronjefta na našem tržištu gasa, već se zalažemo za to da ova kompanija bude samo jedan od ponudjača, a da mi budemo u prilici da biramo od koga i koliko ćemo da kupujemo, saopštio je resorni Odbor DS za rudarstvo i energetiku.

Komentarišući istup predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića o energetici, taj odbor je naveo da “osobe koje su decenijama predano, radile na uspostavljanju, učvršćivanju i produžavanju monopola Gaspromnjefta na srpskom tržištu, teško da mogu biti nosioci suprotnog procesa”.

Odbor DS je upitao da li se ovog puta može verovati Dačiću koji je, na jučerašnjoj konferenciji o enegetskoh efikasnosti, rekao da Srbija drži otvorena vrata što većem broju snabdevača energentima.

“Pamtimo mi i Dačića koji je obećavao transformaciju SPS u evropsku socijal-demokratsku stranku, ali je u ključnom momentu ipak odabrao avion za Moskvu i konsultacije sa Kremljom”, poručili su iz DS.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare