“Kosovo je od danas deo programa EU ‘Zajedničko tržište'”

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Ministarka trgovine, industrije i preduzetništva Kosova Rozeta Hajdari izjavila je danas da je Kosovo deo programa Evropske unije “Zajedničko tržište”, vrednog 4,2 milijarde evra, “čime postaje jedna od prvih zemalja koja će postati deo ove šeme”.

“Potpisali smo sporazum da Republika Kosovo bude deo ovog Programa 11. maja, u prostorijama Evropske komisije u Briselu, zajedno sa Generalnom direkcijom za unutrašnje tržište Evropske unije, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća”, kazala je Hajdari na konferenciji za medije.

Ocenila je da je uključivanje Kosova u Program “Zajedničko tržište”, za period do 2027. godine, veoma važan korak ka procesu integracije u EU.

“To je jedan od najvećih programa podrške koje Evropska unija ima, i kao takav ima za cilj jačanje nadzora unutrašnjeg tržišta, unapređenje konkurentnosti industrije, posebno mikro, malih i srednjih preduzeća, zaštitu potrošača uključujući hranu bezbednost, poboljšanje statistike i unapređenje finansijskog sektora”, kazala je Hajdari.

Dodala je da kroz program EU “Zajedničko tržište” kosovska preduzeća i organizacije mogu da komuniciraju i sa preduzećima i organizacijama država članica Evropske unije, i država u procesu pridruživanja EU.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare