Kovačević (Nova D2SP): Srpski privrednici nemaju rezervnu državu, ne može se sa strancima graditi stabilan ekonomski razvoj

Izvor:
Beta, Foto: Nova D2SP

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da je pogrešno da se ekonomski razvoj Srbije oslanja samo na privlačenje stranih investitora.

Foto: Nova D2SP

“Gotovo svakih par dana imamo potvrdu koliko je pogrešna odluka Vlade Srbije da se masivnim finansijskim podsticajima oslanja samo na strane investitore”, naveo je Kovačević u saopštenju.

Dodao je da je jednostavnije bazirati ekonomski razvoj samo na direktnim stranim investicijama zapostavljajući domaće investitore, ali je to potpuno pogrešno.

“Zapravo, ako na čelu države imate ljude bez iskustva više od dve decenije, u ekonomiji je to neoprostivo. Posledice su fatalne i scenario je, nažalost, baš takav kakvog sam najavljivao i pre dve godine. Imamo sada iznenađene radnike na ulicama, a fabrike zatvorene”, rekao je Kovačević.

Istakao je da je “omamljivanje stranih investitora novcem srpskih građana kratko trajalo jer se nakon završene ugovorne obaveze stranci vraćaju u svoje zemlje”.

“Ne može se prečicom i sa strancima graditi stabilan ekonomski razvoj, zbog toga hitno treba da se vratimo domaćoj proizvodnji, napravi otklon od uvoza i izgrade fabrike koje će proizvoditi sve ono što uvozimo”, predložio je Kovačević.

Po njegovim rečima “srpski privrednici nemaju rezervno tržište i rezervnu državu i zbog toga su na dugi rok pouzdan partner sopstvenoj državi”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare