Kovačević: Pod hitno smeniti neodgovornu ministarku Tanasković, zbog nje stočari ne veruju državi

Izvor:
Da se struka pita, Ilustracija, Foto: Kurir TV, Printscreen Instagram, YouTube

Promet i transport tovljenika u Mačvi obavlja se noću, jer tada nema policije

Promet i kamionski transport tovljenika u Mačvi ovih dana se obavlja samo noću, da bi se izbegla kontrola policije, a država i dalje ne sprovodi adekvatno sve mere za efikasno suzbijanje afričke kuge svinja, izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik stranke Da se struka pita.

– Razlog zbog čega se ovakva trgovina i dalje obavlja, a transport kamionima samo noću, potpuno je nepoverenje stočara širom Srbije, a naročito u Mačvi, u želju i sposobnost države da isplati adekvatno novčano obeštećenje za štetu usled uginuća i eutanazije svinja – rekao je Kovačević.

Kovačević napominje da je, pored divljih svinja, ljudski faktor jedan od najvažnijih razloga za nastavak širenja svinjske kuge.

Foto: Da se struka pita 

– Najveći krivci su odgovorna lica države koja i dalje neozbiljno shvataju ovu fatalnu bolest svinja. Za to najveću odgovornost ima ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković. Kriva je i zbog toga što nije uspostavljeno poverenje da se stočari mogu osloniti na svoju državu kao zaštitnika i prijatelja u nevolji – navodi Kovačević.

Predsednik stranke Da se struka pita upozorava da je sasvim sigurno, zbog serija anomalija u odnosima države i stočara, da svežeg domaćeg svinjskog mesa do kraja godine neće biti.

– Zbog toga, kao stranka, tražimo hitnu smenu nadležne ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković, a od premijerke Ane Brnabić hitnu reakciju na sve propuste njenog uposlenika i saniranje svih šteta koje se svakodnevno nastavljaju u ovoj oblasti – ističe Kovačević.

On dodaje da se sve ovo događa, jer se u Srbiji odavno struka ne pita.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare