NEK SE VIDI RASKOŠ: Za zlato 100.000 evra od građana Srbije. Vučić najavio povećanje nagrade budućim olimpijcima

Izvor:
Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se iznosi novčanih nagrada olimpijcima za osvojene medalje na narednoj olimpijadi povećati na 100.000 evra za zlatnu, 90.000 za srebrnu i 80.000 za bronzanu.

On se zahvalio reprezentativcima Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju na njihovom “ogromnom trudu i neverovatnom vremenu” koje su odvojili da bi “branili boje Srbije i doneli radost njenim gradjanima”.

“Na svim sportskim takmičenjima uvek su gradjani uz njih, ali Olimpijske igre nisu samo igre pojedinaca i kolektiva, ne samo pokazivanje zajedništva i kvaliteta u sportu, već i svojevrsno takmičenje nacija”, kazao je Vučić na prijemu sportista Srbije koji su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Predsedništvu.

Sportisti koji su predstavljali Srbiju osvojili su tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i za to će biti novčano nagradjani.

Vučić je istakao da je Srbija po broju medalja na Olimpijskim igrama 2012. godine bila peta u regionu, a da je danas druga, odnosno iza Madjarske koja ima 20 osvojenih medalja.

“Madjari su to zaslužili, ne samo zbog 20 medalja već i zato što je njihova država mnogo ulagala. Više nego mi”, rekao je Vučić.

Najavio je niz ulaganja u sportsku infrastrukturu u narednom periodu, a najavljujući veće iznose nagrada rekao je “da pokušamo da se približimo Italijanima koji su u Južnoj Evropi najveći po nagradama”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare