Poljoprivrednici nezadovoljni pregovorima u Vladi, za sutra najavljuju protest

Predstavnici više poljoprivrednih udruženja razgovarali su danas u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Skupštinskog odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev.

Poljoprivrednik Milan Pajić iz Udruženja proizvođača „Naše mleko“ rekao je novinarima da obećanja koja su nagoveštavana nisu ispunjena.

„Rečeno nam je da su nam zahtevi suviše veliki“, naveo je on i dodao da će sutra biti organizovani protesti poljoprivrednika.

Đoka Ćurčić ispred Udruženja „Inicijativa opstanak poljoprivrede“ je precizirao da će protesti početi sutra popodne, da će se održavati od Subotice do Kraljeva a, ako ne bude odgovora, da razmišljaju o tome da u četvrtak krenu za Beograd.

Matković Miroslav iz „Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice“ ocenio je „da ih Vlada Srbije ucenjuje“, jer kako je rekao moraju međusobno da se bore ratari sa stočarima kako bi opstali.

„Ovo je naš zajednički problem i svi bi trebalo da se ujedinimo“, rekao je Matković.

Podsetimo, predstavnici više poljoprivrednih udruženja iz raznih krajeva Srbije došli su na pregovore u Vladu Srbije, zakazane za jutros u osam sati, javio je Tanjug.

Poljoprivrednici nisu bili raspoloženi za davanje izjava pre pregovora, a prema onome što su ranije saopštavali između ostalog traže da se utvrdi minimalna otkupna cena mleka od 78 dinara po litru plus PDV, zatim subvencije po hektaru od minimum 35.000 dinara, premije za mleko 20 dinara po litru, umanjenje akcize na dizel gorivo.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare