Protest frilensera ispred Skupštine trajaće do 10. aprila, Pogačar traži da se obrati poslanicima

Protest frilensera ispred Skupštine trajaće do 10. aprila, Pogačar traži da se obrati poslanicima

Predstavnici Udruženja radnika na internetu (frilenseri) postavili su dva velika šatora ispred Skupštine Srbije i desetine malih i tako blokirali jednu traku Trga Nikole Pašića.

Udruženje je organizovalo protestno kampovanje i protest zbog nezadovoljstva predloženim modelom oporezivanja prihoda koji je iznela Vlada Srbije, a protestne aktivnosti trajaće do 10. aprila.

Kako su najavili oni će tu i raditi.

Predsednik tog udruženja Miran Pogačar izjavio je da su se večeras okupili da iskažu spremnost da se bore i po ovako hladnom vremenu i da će tu ostati tri dana.

“Ne slažemo se sa predlogom Vlade Srbije kako za prošlost tako i za budućnost. Vlada je u jednom slučaju izašla korak napred kada je reč o primanjima od nekih 460 evra, ali smatram da je ovo problem ne samo za one koji toliko primaju, nego i za sve frilensere”, rekao je Pogačar za agenciju Beta.

On je poručio da će, ako bude bilo potrebe, reagovati kada taj predlog Vlade udje u skupštinsku proceduru i da neće pokleknuti.

“Tražićemo, ako bude mogućnosti, da se obratimo u Skupštini kada bude usvajanje predloga da bismo izrazili naš stav i obrazložili zbog čega je predlog protivzakonit i nepravedan”, naveo je.

Pogačar je naglasio da je potrebno naći jednostavno rešenje koje je primenjivo za sve.

On je za sutra u 11.00 ispred Skupštine Srbije najavio protestno okupljanje.

Unija ugostitelja Zemun donirala je 500 sendviča, vodu za piće i slatkiše za okupljene frilensere.

Na skupu je zasada prisutno stotinak građana i policije u civilu.

Protestno kampovanje je počelo u 18.00.

Saobraćaj u drugoj traci ka Bulevaru kralja Aleksandra još uvek se odvija nesmetano.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar