Ruski lanac marketa najavljuje još 22 prodavnice u Srbiji

Izvor:
Beta, Foto: InStore.rs

U Srbiji posluje 18 ruskih marketa Svetofor, a do kraja 2023. godine u planu je otvaranje još 22 prodavnice, naveli su iz tog ruskog diskontera za Novu ekonomiju.

Svetofor je deo ruske Torgservis grupe koja u Srbiji posluje sa dve nezavisne kompanije Beltorg (Svetofor marketi) i Ros Produkt Servis Beograd (MERE marketi).

Prodavnice su u drugoj polovini februara otvorene u Beogradu, Čačku, Kikindi i Trsteniku, potvrdili su iz Svetofora i dodali da su novootvoreni marketi pokazali dobar odaziv i potražnju.

“Položaj naših supermarketa pokriva skoro sva područja zemlje. Do kraja 2023. planiramo da otvorimo još 22 prodavnice. Uglavnom, to su veliki gradovi u kojima još nemamo prodavnice, i isto Beograd”, piše Nova ekonomija.

Kao svoje prednosti u odnosu na konkurenciju ruski diskonter navodi “direktan rad sa dobavljačima, strogu kontrolu troškova, asketski dizajn trgovačkog prostora”.

“Zbog toga našim kupcima nudimo iste proizvode na 20-30 odsto jeftinije zbog minimalne marže”, navode iz Svetofora i dodaju da njihovi marketi nude širok asortiman prehrambenih proizvoda, industrijske robe i kućne hemije.

Prvi Svetofor marketi u Srbiji su otvoreni krajem februara prošle godine u Subotici i Kruševcu.

Za Novu ekonomiju su rekli da je prva godina rada u Srbiji bila “godina razvoja, testiranja, razumevanja tržišta, prikupljanja statistike, analize pokazatelja, praćenja potreba kupaca”.

Tokom godine je, navode, otvoreno 20 prodavnica, ali su dve morale da budu zatvorene. U jednom marketu je izbio požar, a drugi je bio loše geografski odabran i samim tim nije bio isplativ.

Medjutim, iz ruskog diskontera poručuju da opšti trend razvoja pokazuje dobre ekonomske pokazatelje što “ukazuje na potražnju za ovim modelom prodavnice u Srbiji”. Navode da je ukupan prihod za 2021. bio oko 2,5 milijardi dinara i da je obezbedjen posao sa konkurentnim platama za 300 ljudi.

Iz ruskog diskontera Svetofor za Novu ekonomiju su rekli da trenutna kriza “nije posebno uticala na njihove planove” i da će “verovatno samo doprineti njihovom razvoju”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare