Sindikat Sloga: Mešanje BIA u štrajk Fijat plastika je kršenje Ustava

Izvor:
Beta

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozvali su danas sve sindikalne centrale u Srbiji da iskažu solidarnost sa kolegama i radnicima Fijat plastika i osude mešanje Bezbednosno informativne agencije (BIA) u štrajk sindikata, ocenivši to kao direktno kršenje Ustava Srbije i ljudskih prava.

Sloga je u saopštenju ocenila najavu BIA da će sa čelnicima sindikata biti obavljen informativni razgovor, kao nedopustiv pritisak na Štrajkački odbor sindikata Fijat plastika, kršenje Ustava, ljudskih prava, sindikalnih načela i medjunarodnih konvencija.

“Za naš sindikat ovo je beskrupulozni napad na sindikat Fijat plastika u cilju gušenja njihovog štrajka koji traje od februara ove godine, kada su nezadovoljni radnici predvodjeni sindikatom odlučili da štrajkuju zbog smanjenih zarada, regresa i marifetluka sa premeštanjem dela mašina za proizvodnju u druge pogone kako bi slomili štrajk”, navodi se u saopštenju.

Sindikat Sloga podržao je čelnike Štrajkačkog odbora Fijat plastika da istraju u svojim zahtevima da sve probleme u vezi sa štrajkom reše isključivo za pregovaračkim stolom, a ne informativnim razgovorima sa operativcima BIA.

Radnici kragujevačke fabrike Fijat plastik u štrajku su zbog smanjenja zarada od početka ove godine, kao i “brojnih nezakonitih postupaka poslodavca uperenih protiv štrajka i štrajkača”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare