SNS samo u januaru zadužila svaku kuću za novih 400 evra

Izvor:
Direktno.rs, Foto: Ilustracija

“SNS vlast je samo u januaru zadužila svaku kuću u Srbiji za novih 400 evra”, istakao je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde u ragovoru sa građanima Ćuprije, i dodao da više niko ne zna gde ide toliki novac.

– U poslednjih 10 godina ova vlast nas je zadužila za 20 milijardi evra – nastavio je Nikezić i naglasio da je od toga “samo 6 milijardi potrošeno na izgradnju infrastrukture, a preostale dve trećine zaduženja je otišlo na državnu potrošnju”.

– To je kao da ste u banci uzeli kredit od 20 hiljada evra, pa za 6 hiljada evra popravili krov i zamenili prozore na kući, a 14.000 evra pojeli i popili. Problem je što će na kraju morati da plate ceo dug od 20 hiljada evra i to sa kamatom – objasnio je potpredsednik SSP.

Dušan Nikezić u razgovoru sa građanima u Ćupriji FOTO: SSP

“Upravo to se dešava Srbiji”, kaže Nikezić i dodaje:

– Prekomerno se zadužujemo, a u 2022. ćemo samo kamatu na postojeće zaduženje platiti 1,22 milijarde evra, koliko država godišnje izdvaja i za sva socijalna davanja: za decu, za porodilje, za učenike, studente, za nezaposlene, za raseljene, za siromašne, za borce i invalide, što znači da su sva ta davanja mogla biti 50% veća da danas plaćamo kamate kao 2012. godine. Upravo to prekomerno zaduženje je i razlog što se Srbija, od 51 evropske države, nalazi u neslavnom društvu Azerbejdžana, Jermenije, Moldavije i Severne Makedonije, zemalja koje su zbog finansijskih problema bile prinuđene na aranžman sa MMF-om – zaključio je Nikezić.

U sklopu kampanje “Razgovori sa građanima” poslanik SSP Dalibor Jekić je okupljenim građanima Ćuprije rekao da nikog ne treba da čudi podatak da Ćuprija ima za skoro petinu manje stanovnika u odnosu na 2011. godinu, jer je ovde prosečna zarada manja za 20.000 od republičkog proseka i pitao da li uopšte neko želi da ostane i živi u opštini koja ima problem sa vodosnabdevanjem, koja ima bolnicu u katastrofalnom stanju u kojoj nedostaje dovoljan broj lekara.

– Ovo su samo neki od problema koji su uticali na odlazak građana iz ove opštine. Ćupričanima treba vlast koja rešava probleme, a ne vlast kojoj su lični interesi iznad opštih – zaključio je poslanik Jekić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare