Unija poljoprivrednika: U uništenje stočnog fonda uključene su političke strukture

Predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača Zlatan Đurić saopštio je danas da državni vrh još uvek nije odgovorio na zahteve stočara u vezi sa plasmanom tovnih svinja i optužio Vladu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da su uradili sve suprotno u odnosu na upućene zahteve.

„Umesto da ponište zaključak Vlade kojim se preuzima 15.000 tovljenika od skladištara Robnih rezervi, već deseti dan Robne rezerve šalju naloge za isporuku tovnih svinja svojim skladištarima, na već postojeći višak na tržištu od 90.000 tovljenika“, navodi se u Đurićevom saopštenju za medije.

Upozorio je da je takvim postupanjem države omogućeno klaničarima da ne moraju kupovati na tržištu, već da i dalje obaraju cenu tovljenika, a uporedo sa tim dižu cene svinjskog mesa u svojim radnjama.

„Pored toga, uvoz svinjskog mesa iz EU i dalje traje nesmanjenim tempom. O interevntnom otkupu 30.000 tovljenika niko i ne pomišlja. Takođe ni o imenovanju ombudsmana za hranu i preispitivanju Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju sa EU“, naveo je Đurić.

Danas

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare