UNS: Smederevo sufinansira medije van svoje teritorije i one koji nisu opravdali projekte

Izvor:
Beta, Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da grad Smederevo sufinansira medije van svoje teritorije i medije koji nisu opravdali prethodne projekte.

Grad Smederevo obezbedio je 28 miliona dinara za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za ovu godinu, a ista suma izdvojena je iz smederevske gradske kase i za 2021. godinu, piše UNS.

Tadašnja Кomisija, koju su činili Milan Panić (PROUNS), Miloš Lazić (Кomnet) i Sandra Savić (nezavisni stručnjak), više od polovine novca raspodelila je van grada, a najviše u Smederevsku Palanku.

“Prema Zakonu o javnom informisanju i medijima pravo učešća na konkursu nemaju mediji ili lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva, a nisu podnela izveštaj ili za koja se utvrdi da su trošila sredstva nenamenski. Medjutim, u Smederevu se nepravdanje projekta ne posmatra kao prestup”, piše u saopštenju UNS-a.

UNS je u saopštenju naveo da skoro dva meseca pokušava da stupi u kontakt sa nekim iz vrha gradske vlasti u Smederevu, kako bi razgovarali o konkursu koji je ove godine zaključen.

Delegacija UNS-a, na čelu sa predsednikom Živojinom Rakočevićem, prošle nedelje bila je u poseti Smederevu, ali niko od čelnih ljudi ni tada nije bio spreman za razgovor.

Iz kabineta gradonačelnika je ovom prilikom rečeno da će se neko javiti, ali predstavnici UNS-a još uvek nisu uspeli da zakažu sastanak sa nekim iz gradske vlasti Smedereva.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare