Vlada Srbije: Fond za mlade talente će raspisati konkurs za nagrade učenicima srednjih škola

Izvor:
Beta, Foto: Logo

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenu Odluku o obrazovanju republičkog Fonda za mlade talente kojom je predviđeno da Fond sledeće sedmice raspiše Konkurs za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2022. godine.

Po Konkursu, koji će biti otvoren do kraja oktobra, biće nagrađeni učenici srednjih škola koji su osvojili jednu od prve tri nagrade na priznatim takmičenjima, a nagrade su u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara, u zavisnosti od osvojenog mesta i ranga takmičenja.

Navodi se i da je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlada usvojila Zaključak o saglasnosti da se usluga obaveznog genetičkog neonatalnog skrininga za spinalnu mišićnu atrofiju za svu novorođenčad u Srbiji obavlja na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na sednici su usvojene i odluke o utvrđivanju mera zaštite, granica zaštićene okoline i mera zaštite zaštićene okoline arheološkog nalazišta Caričin grad, nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja, i crkve svetog Ahilija u Arilju, takođe nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare