Vlada Srbije: Rok za prijavu vakcinisanih građana za pomoć države 15. jun

Vlada Srbije: Rok za prijavu vakcinisanih građana za pomoć države 15. jun

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti kovid 19. Rok za prijavu će biti 15. jun, navode u Vladi.

Na predlogu rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, saopšteno je iz Vlade.

Kako je saopšteno iz Vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, građani će u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

“Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra-Zeneka i sputnjik V.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti kovid 19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

“Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je najavio da će svi građani iznad 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiti dodatnu finansijsku pomoć od 3.000 dinara.

RTS

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare