Vučić iz Dubaija: Verujem da Stefanović neće imati problem da bude ispitan; Srbiju očekuje velika energetska kriza

Izvor:
Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da ministar odbrane Nebojša Stefanović neće imati problem da bude ispitan povodom navoda prvooptuženog u slučaju poljoprivrednog dobra Jovanjica Predraga Koluvije da mu je iz kabineta ministra Stefanovića nuđena sloboda ako u postupku, koji se protiv njega vodi za Jovanjicu, lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića.

“Očekujem da policija svakoga ispita. Lično bih bio iznenađen da saznam da je on (Stefanović) u to umešan”, rekao je Vučić u Dubaiju za TV Pink.

Prema njegovim rečima, “cela priča je jako čudna” i potrebno je sve ispitati, jer je čovek (Koluvija) koji je dve godine proveo u zatvoru spreman da objasni šta se desilo i ko je kriv za Jovanjicu.

On je dodao da će narednih dana biti “puno posla” zbog tog slučaja i da će videti ko će sve hteti na poligraf, kao i to da niko nije zaštićen, pa ni on, lično.

Vučić je naglasio da je “siguran” da su isti ljudi, koji su učestvovali u slučaju Jovanjica, učestvovali i u njegovom prisluškivanju i da je svestan da je to radio jedan deo ljudi u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Protiv nekih zaposlenih se već vodi postupak. Ja verujem u naše nadležne organe, a problem će biti i to što će i neki policajci početi da pričaju”.

Predrag Koluvija uhapšen je krajem 2019. i sudi mu se pod optužbom za proizvodnju ogromne količine marihuane, a već nekoliko dana nalazi se u kućnom pritvoru, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem se nalazio od 2019. godine.

On se juče prvi put javno oglasio od kuće, u razgovoru sa svojim advokatom Vladimirom Djukanovićem i naveo da mu je nudjena sloboda iz kabineta ministra Stefanovića ako za slučaj Jovanjica “lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića”.

Printscreen TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju očekuje “velika kriza” kada je reč o energetici.

“Krizu smo mi delimično uspeli da predupredimo, jer smo sa Rusima uspeli da napravimo istorijski dogovor, a to je da teče gas kroz naše cevi, zatim kompresorska stanica koja je završena u Žabarima”, kazao je on u Dubaiju za TV Pink i dodao da “ne sme” da se zaboravi izgradnja gasovoda kroz Srbiju od 400 kilometara.

On je rekao da će Srbija narednih 20 godina da vraća ono što je uložila, da bi posle toga počela da zaradjuje, ali da gas mora da bude obezbedjen, jer je to “najbitnije”.

“Predstoje nam teški pregovori sa Rusijom narednih dana. Moliću (predsednika Rusije Vladimira) Putina da nam pomogne da imamo dobru cenu”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare