Građani BiH mogu da se vakcinišu u Srbiji bez prijave

BEOGRAD (Beta) – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da nije potrebno da se zainteresovani građani Bosne i Hercegovine, putem eUprave prijavljuju za vakcinaciju protiv korona virusa u Srbiji, oni mogu direktno da dođu na bilo koji vakcinalni punkt. 

“Mogu da dođu na svaki vakcinalni punkt u Srbiji i primiće bilo koju od vakcina koja je dostupna”, kazao je Đerlek za TV Pink.

 

Na pitanje da li je Srbija spremna za novi talas epidemije i mutacije virusa, Đerlek je ocenio da je zemlja spremna kada su infrastruktura i iskustvo kadrova u pitanju.

Naveo je da će pozicija Srbije biti dobra ako se nastavi trenutni nivo imunizacije i dodao da je u Srbiji bar jednu dozu vakcine dobilo 2.588.000 građana.

“Realno je očekivati da ćemo do kraja juna imati 50 odsto vakcinisanih građana u Srbiji, a ako tome dodamo prokužene samozaražavanjem, mislim da i ako se pojavi četvrti talas, da on neće biti tolikog inteziteta”, ocenio je on.

Đerlek je kazao da broj novozaražnih u Srbiji pada, ali da brine neravnomerni odziv za vakcinaciju.

“Migracije, kretanje ljudi, može da dovede do nepredvidivih stvari i da se virus iz regiona prebaci u drugi”, istakao je on.

Naveo je da najmanje imunizovanih u Tutinu, Novom Pazaru, Lajkovcu i Mionici.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare