Belivuk u iskazu rekao da je rušio u Savamali: „Zvonko Veselinović, Sale i ja smo poslali momke da ruše u Savamali“.

Izvor:
Nova.rs, Foto: Printscreen

Uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić, saslušani su u ponedeljak u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Osumnjičeni su negirali krivicu, istakavši da tužilaštvo i policija podmeću dokaze protiv njih. Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima“, rekao je Belivuk na saslušanju i dodao:

„Zvonko Veselinović, Sale i ja smo poslali momke da ruše u Savamali“.

Zvonko Veselinović i Andrej Vučić, Foto: BIRN

Veselinović je široj javnosti poznat kao biznismen koji se dovodio u vezu sa ubistvom političara Olivera Ivanovića. Sa druge strane, Stanković je ubijen 2016. nedaleko od Centralnog zatvora, a svojevremeno je bio najbliži saradnik Velje Nevolje.

Slučaj bespravnog rušenja nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala, ni posle šest godina nije zvanično rasvetljen, a više osoba, koje su u noći između 24. i 25. aprila 2016. maskirane fantomaka, bagerima sravnile sa zemljom sve što se nalazilo na putu izgradnje megalomanskog projekta “Beograd na vodi”, do danas nisu identifikovane.

Slučaj da grupa maskiranih fantoma na bagerima, usred noći počne da ruši objekte u centru grada, u kojima su mahom bile smeštene privatne firme i zanatske radnje, do danas je ostao nezabeležen. Građani pred čijim se očima odvijao ovaj divljački i nasilnički čin, uzalud su pokušavali da u pomoć pozovu policiju, jer se na njihove vapaje niko nije odazivao.

Pročitajte još  Vučić: Ne mogu da kažem da se neću kandidovati na predsedničkim izborima

“Fantomi” su za nekoliko minuta sve sravnili sa zemljom, kako bi na tom mestu napravili parking za firmu „Beograd na vodi“.

Ni dan danas se ne zna ko su bili misteriozni fantomi na bagerima, ili „kompletni idioti“, kako ih je tada nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je obećavao da će u potpunisti rasvetliti ovaj slučaj.

Uprkos pritiscima javnosti, ali i brojnim građanskim protestima, Više tužilaštvo je godinu dana nakon događaja bilo primorano da saopšti da zbog „dokaza“ koje je prikupio i dostavio MUP, istraga u slučaju „Savamala“ neće biti pokrenuta.

Da rušenje nije moglo da se dogodi bez znanja državnog vrha nedvosmisleno je ukazala činjenica da su građani te noći besomučno pozivali policiju da interveniše i spreči “fantome” da ruše.

Policija nije reagovala, već ih je upućivala na komunalnu policiju. Iako je tadašnji načelnik Komunalne policije Beograda Nikola Ristić rekao da građani kobne večeri nisz pozvali ovu službu, naknadnom kontrolom rada policije utvđeno je drugačije.

Jedan od onih koji su pretrpeli mučenje bio je i čuvar objekta u Hercegovačkoj ulici Slobodan Tanasković. Maskirani napadači su ga vezali, oduzeli mu mobilni telefon i lična dokumenta. Ovaj svedok preminuo je mesec dana nakon pomenutog događaja.

Inače, Belivuk, Miljković, Budimir i Draganić saslušani su u ponedeljak pred tužiocem zbog dve likvidacije. Reč je o proširenju istrage protiv Belivukovog klana, a odnosi se na ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Oni su negirali izvršenje ovih likvidacija.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare