BIA o Miketićevim navodima: Fotografija samo isečak, javno da saopšti šta snimak sadrži

Izvor:
N1, Foto: Printscreen

Nakon što je narodni poslanik Đorđe Miketić, povodom pretnji koje je dobio sa nepoznatog broja, a koje se tiču objavljivanja privatne fotografije, rekao da misli da iza njih stoje “država, naše institucije, BIA”, oglasila se i Bezbednosno informativna agencija.

„Odmah po objavi gospodina Đorđa Miketića o postojanju njegove eksplicitne fotografije, Bezbednosno-informativna agencija je, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, tim povodom pokrenula istragu. Možemo da saopštimo da su eksperti Bezbednosno-informativne agencije utvrdili da je u pitanju samo isečak dužeg snimka za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost“, navela je BIA u saopštenju.

BIA, kako su naveli, „poziva gospodina Miketića da prestane sa napadima na službe bezbednosti Republike Srbije i predsednika Republike Srbije i da, pošto je u javnosti otvorio temu svog privatnog snimka, javno saopšti kako je, gde i pod kojim okolnostima i od strane koje osobe nastao snimak njega i izvesne osobe kao i šta snimak sadrži“.

„Posebno ističemo da gospodin Miketić nije predmet bilo kakve obrade ili interesovanja Bezbednosno-informativne agencije. Želimo da upoznamo javnost da BIA sprovodi intenzivnu istragu koja za cilj ima utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa samim snimkom i osobama koje se na njemu nalaze, uz poštovanje svih načela zakonitosti i privatnosti lica sa snimka“, navela je BIA.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare