Đukanović i Papić nudili 100.000 evra inspektoru Milenkoviću da zataška „Jovanjicu“; Đukanović: Šokiran sam!

Izvor:
N1, Politički.rs, Foto: Printscreen

Nedeljnik NIN u sutrašnjem izdanju ekskluzivno otkriva službenu belešku o nepristojnoj ponudi koju je smenjeni inspektor Slobodan Milenković, koji je otkrio “Jovanjicu”, odbio. Prema pisanju NIN-a, Vladimir Đukanović, advokat prvooptuženog Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik ugašenog tabloida “Objektiv” nudili su Milenkoviću 100.000 evra da zataška slučaj “Jovanjica”.

„Nedavno smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja za drogu beogradske policije Slobodan Milenković prijavio je 2022. da su advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za Jovanjicu Predraga Koluvije, i Aleksandar Papić, suvlasnik prorežimskog tabloida Objektiv, pokušali da ga podmite zbog postupka za, kako se sumnja, najveću otkrivenu plantažu marihuane u Evropi“, ekskluzivno saznaje NIN, prenosi N1.

Podsetimo, inspektor Slobodan Milenković Senta nalazi se na udaru od samog otkrivanja „Jovanjice“ i hapšenja vlasnika imanja Predraga Koluvije. U režimskim medijima nazivan je kriminalcem, a čak je zbog celog slučaja nekoliko puta poligrafski testiran.

Milenković je ostao dosledan da do kraja istraži slučaj najveće plantaže marihuane u ovom delu Evrope.

Zbog celog slučaja je i smenjen sa mesta šefa Odeljenja za borbu protiv droga i sklonjen na mesto direktora, i to neposredno pre nego što bi trebalo da svedoči u postupku za „Jovanjicu“ i konačno stavi tačku na sve spekulacije.

Milenkovića odnedavno čuva Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) jer postoje sumnje da mu je zbog „Jovanjice“ ugrožena bezbednost.

Advokat Vladimir Đukanović izjavio je da se nikada nije sreo s inspektorom Slobodanom Milenkovićem zvani Mali Senta i da je, kako je rekao, notorna laž da je inspektoru nudio mito kako bi se zataškao “slučaj Jovanjica”.
Foto: Javno.rs, Printscreen, Logo

Đukanović je, povodom teksta najavljenog na naslovnoj strani najnovijeg izdanja nedeljnika NIN gde se navodi da su on i suvlasnik ugašenog tabloida „Objektiv“ Aleksandar Papić nudili Milenkoviću 100.000 evra da zataška „slučaj Jovanjica“, kazao agenciji Beta da je „šokiran“ što je NIN napravio naslovnu stranu pozivajući se na službenu belešku.

„Šokiran sam što je nekada renomirani nedeljnik napravio naslovnu stranu pozivajući se na službenu belešku od pre godinu i po dana. Radi se o službenoj belešci koju je dao dotični Milenković (inspektor Slobodan) da bi se vadio iz nekog krivičnog postupka koji je pokrenut protiv njega pred Višim tužilaštvom. On je pokušao sebe da izvuče tako što je sve slagao“, rekao je Đukanović, prenosi N1.

On tvrdi da nikada nije video Milenkovića, osim u medijima, i da s njim nikada nije razgovarao.

„Ovo je jedna notorna laž koja ukazuje do koje granice su kreatori skandalozne i sramne afere, kao što je ‘Jovanjica’, spremni da idu u svojoj prljavštini i bestidnom ponašanju kako bi sebe izvukli. Jasno je da se radi o kampanji kako bi se izvršio pritisak na odbranu i kriminalizovala država. Suštinski, najveći kriminalci su upravo oni koji ovakve stvari izbacuju u javnost“, ocenio je advokat.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare