Filmski beg iz zatvora u Kruševcu; Oglasio se begunac: Kopao sam rupu kašikom

Filmski beg iz zatvora u Kruševcu; Oglasio se begunac: Kopao sam rupu kašikom

Slaviša Stanisavljević (41), koji je osuđen na tri i po godine robije zbog šverca droge, pobegao je juče ujutro iz zatvora u Kruševcu sa osuđenikom D. S. (37).

Iako je u toku potraga za njim, Slaviša se, prema navodima medija, javio redakciji “Kurira” kako bi objasnio zbog čega se odlučio na bekstvo.

“Osuđen sam na osnovu izjave jednog svedoka pa me je presuda u petak povredila i iz revolta sam odlučio da pobegnem. Uhapšen sam 2019. na granici sa Albanijom po srpskoj poternici, a sudilo mi se zbog šverca šest kilograma marihuane. Drogu nikada nisam švercovao”,tvrdi on i objašnjava da je čuo da će biti osuđen pa je počeo da planira bekstvo.

“Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dve kašike koje smo uzeli iz kuhinje, pa sam onda ispomerao crepove i preko krova prekršajnog odeljenja i kasarne pobegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor”, naglasio je Stanisavljević, piše “Kurir”.

Podsetimo, iz Okružnog zatvora u Kruševcu pobegla su dva zatvorenika S. S. (41) iz Brusa i D. S. (37) iz Kruševca.

Bekstvo je izvršeno tako što su begunci napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz tako napravljen otvor u noći između petka i subote pobegli iz zatvora, prenose mediji.

U toku je potraga za njima, a u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija rečeno je da se ispituju sve okolnosti ovog događaja.

Vanredni nadzor je na terenu i utvrđuju se sve okolnosti. Ako se utvrdi da je napravljen propust i da su tako pobegli svi zaposleni Okružnog zatvora u Kruševcu će biti sankcionisani”, rekli su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, a prenosi Blic.

Naglašavaju i da je objekat u Kruševcu u vrlo lošem stanju i da su preduzeti koraci na iseljenju zgrade i izgradnje novog zatvora na novoj lokaciji.

Advokat S.S, Aco Šćekić za rekao je za medije da je to učinio iz revolta, ali da se ne nalazi na teritoriji Mađarske, kako su pojedini mediji objavili.

“Tačna je informacija da su pobegli iz pritvorske jedinice, ali nisu tačne informacije da se nalazi u Mađarskoj. S.S. je pobegao revoltiran odlukom jednog sudije Višeg suda u Kruševcu jer ga je nepravosnažno osudio na dugu zatvorsku kaznu samo na osnovu izjave kriminalca koji je osuđivan. Drugih dokaza nije bilo. S.S. nema nameru da se krije i da beži, već je ovo samo njegov revolt prema toj presudi i prema takvom odnosu”, kazao je advokat Aco Šćekić, prenose mediji.

B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar