Ivanović: Belivuk mnogo zna, sad pokušava da se nagodi s vlastima

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen YouTube/Nova S

Advokat Aleksandar Ivanović izjavio je danas da ponuda Veljka Belivuka da bude svedok saradnik u slučajevima ubistava Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana i nezakonitih rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici može da bude pokušaj Belivuka da se nagodi s vlastima.

Ivanović, koji je bratanac ubijenog političara Olivera Ivanovića, rekao je agenciji Beta da je Belivukova ponuda indikativna, imajući u vidu da je pre nekoliko dana Dijana Hrkalović angažovala za svog advokata visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Djukanovića, “koji je bio udarna pesnica napada vlasti na nju i Nebojšu Stefanovića”.

“Deluje da je tu postignut neki dogovor i da je Djukanović garant dogovora Hrkalović i vlasti. Indikativno je što Belivukova ponuda usledila odmah nakon najverovatnijeg dogovora Hrkalović i vlasti. Belivukovu ponudu sam shvatio kao javni poziv da se i s njim napravi neka vrsta dogovora, jer je očigledno da on mnogo toga zna”, kazao je Ivanović.

Po njegovim rečima, ne bi trebalo zaboraviti da je kriminalna grupa Veljka Belivuka, koja je optužena za izuzetno teška krivična dela, godinama saradjivala s vrhom vlasti i da su bili deo jednog tima.

“Što se tiče Belivukovog pominjanja Oliverovog ubistva, tužilac bi morao da obavi razgovor s njim. Ne bi smelo da se dozvoli da Oliverovo ubistvo ponovo postane predmet tok-šou emisija i raznih konferencija za štampu i da se preko eventualnih Belivukovih saznanja predje bez ozbiljne istrage kao što je to bio slučaj do sada”, naglasio je advokat.

Ivanović je izrazio nadu da će državni organi koji su nadležni za sprovodjenje istrage u slučaju ubistva Olivera Ivanovića konačno početi da rade svoj deo posla profesionalno.

Veljko Belivuk se, u utorak, tokom pripremnog ročišta obratio prisutnima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu i zatražio od tužilaštva da ga uzme za svedoka-saradnika u nekoliko slučajeva.

“Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana”, rekao je Belivuk.

Protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka vodi se krivični postupak za više teških krivičnih dela počinjenih od 2019. godine.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare