NiN: Iskaz osumnjičenog Hrvatina o ubistvima Belivuka i iskaz Miljkovića o Vulinu i Jovanjici

Izvor:
Beta

Nedeljnik NiN u sutrašnjem broju donosi iskaz Bojana Hrvatina, osumnjičenog da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična dela, u kojem je on inspektorima SBPOK-a rekao da je gledao kada je Belivuk ubijao prethodno namamljene žrtve.

Takodje, ovaj nedeljnik je objavio i iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je sa Belivukom bio šef grupe, u kojem govori o slučaju “Jovanjica” i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Hrvatin je ispričao da je u Belivukovoj grupi dobio telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio “Soprano”, Miljković “Кratos”, a naveo je kodna imena – nadimke na aplikaciji za os­tale članove grupe, izmedju ostalih da je Radoje Zvicer koristio nadimak Borna.

Detaljno je opisao kako je namamljen Goran Ve­ličković Goksi, u čemu je sam učest­vovao.

Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao “da ga je on lično ‘rešio’ jednim udarcem se­kire”.

Prema njegovim rečima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 evra od Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila “štek” člana škaljaraca preko koga su hteli da navuku Laza­ra Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši.

Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvo­vao.

“Lazar je ubijen isto veče kada je otet, a sutradan je ‘rešeno’ njegovo telo”, rekao je Hrvatin i zatim op­isao kako su sklanjali tela koja su samlevena završavala u Dunavu.

Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića.

Prvo su ga nate­rali, kako je rekao, da ostavi otiske na pištolju iz koga je bio plan da se puca na kuću Budimira, pa da po­sle tvrde kako se Radojević zbog to­ga sakrio.

“Nakon toga, Zdravka smo spustili u bunker (skrovita prosto­rija u garaži u Ritopeku) i tu ostaje­mo Miloš Budimir, Veljko Belivuk i ja. Кatona (Miljković) je u jednom trenutku došao ponovo…”, rekao je Hrvatin i detaljno opisao kako je lično Belivuk sekirom ubio Radoje­vića.

Rekao je i s kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Lje­poje.

Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar, kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presekli put eventu­alnoj njihovoj pratnji.

Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin tele­fon sa Skaj aplikacijom i ispiti­vali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem.

Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tela Filipu Кoraću, vodji suparničkog klana.

Imenovao je članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vodje, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Miljković je govorio o Jovanjici, ali indirektno, ne navodeći o kojoj plantaži je reč.

Navodno ga je, prema njegovim rečima, Vulin zamolio da obezbedjuju imanje, čiji je vlasnik, a vo­di se na “nekog Nemca” (prvooptuženi za Jovanjicu Predrag Кoluvija ima i nemačko državljanstvo).

Miljković je tu navodnu ponudu odbio jer nisu hteli da rade zajedno sa agentima BIA.

Dodao je: “Malo nakon tog razgovora dešava se hapšenje u tom gazdinstvu što ja vi­dim iz medija i pustim mu poruku: ‘Je l’ ovo istina što se priča?’ On meni na to odgovara kratko: ‘Ona sl… i ku… Dijana će mi za ovo debelo platiti.’ Posle toga nismo razgovarali na tu temu”, piše NIN, u broju koji je od sutra u prodaji.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare