Policija prvog dana Egzita zaplenila VIŠE OD ŠEST KILOGRAMA droge

Izvor:
Beta, Foto: Promo

Policija je tokom prvog dana muzičkog festivala Egzit (Exit) u Novom Sadu zaplenila više od šest kilograma droge i podnela krivične prijave protiv 34 osobe zbog posedovanja narkotika.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), medju uhapšenima je državljanin Slovenije B.G. (52) a u stanu u Novom Sadu u kom neprijavljeno boravi, policija je pronašla 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalnu vagu.

Odredjeno mu je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu za trgovinu drogom, biće priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.
Na Petrovaradinskoj tvrdjavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete “ekstazija” i druge psihoaktivne supstance.

Iz MUP-a su naveli i da je prvi dan festivala protekao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Komentarišući zaplenu narkotika, resorni ministar Aleksandar Vulin ocenio je da ta akcija policije “pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani”.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo”, naveo je Vulin.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare