18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Škaljarci u Španiji uhapšeni sa 400 kilograma kokaina i pola miliona evra

Ilustracija, Image by <a href="https://pixabay.com/users/4711018-4711018/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2122376">4711018</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2122376">Pixabay</a>

Izvor:
Beta

Španska policija uhapsila je na Kanarskim ostrvima nekoliko pripadnika “škaljarskog” kriminalnog klana zbog sumnje da su krijumčarili narkotike, a u akciji je pronadjeno 400 kilograma kokaina i oko 500.000 evra gotovog novca, prenose crnogorski mediji.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopštili su da je u akciji španske Nacionalne policije u kojoj su uhapšeni članovi škaljarskog klana, učestvovala i crnogorska policija, ali nije navedeno više detalja.

“Lisice su stavljene četvorici muškaraca za koje se sumnja da su povezani sa opasnim kriminalnim klanom iz Crne Gore. Ova kriminalna mreža uspostavila je kanal za transport kokaina iz Južne Amerike do Kanarskih ostrva. Članovi klana su na Kanarskim ostrvima iznajmljivali vile u luksuznim četvrtima, odakle su distribuirali drogu lokalnim bandama”, navodi španska policija.

Kako prenose španski mediji, medju uhapšenima je i jedan od vodja bande kradljivaca nakita Pink Panter, za koga pišu da je državljanin Crne Gore i da se nalazi u samom vrhu te organizacije.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: