Tužilaštvo će saslušati bivšeg načelnika beogradske policije

Tužilaštvo će saslušati bivšeg načelnika beogradske policije

Milan Stanić koji je u aprilu prošle godine obavljao funkciju načelnika Policijske uprave za grad Beograd biće saslušan u Odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu, nezvanično saznaje Danas od izvora bliskih istrazi.

Stanić će biti saslušan u sklopu istrage koja se vodi protiv Gorana Papića, nekadašnjeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). Kako saznajemo, Stanićevo saslušanje planirano je za 18. jun.

Podsetimo, Stanićevo saslušanje predložila je odbrana Gorana Papića, a prethodno su po predlogu odbrane u ovoj istrazi saslušani i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Goran Papić se sumnjiči da je u aprilu prošle godine počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, naloživši vraćanje blindiranog automobila Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Papić je pred tužiocem negirao da je počinio delo za koje se sumnjiči, ističući da on formacijski nije ni mogao da izda takav nalog.

Više policajaca u istrazi je istaklo da je procedura nalagala da se oduzeti blindirani automobili veštače i provere, što je procedura koja može da potraje više dana.

Međutim, nekoliko svedoka je istaklo da je „zvaničan stav vrha MUP-a“ u to vreme bio da se ta procedura zaobiđe, kako policija ne bi mogla da bude okrivljena ukoliko se osobama koje voze te automobile nešto desi dok su automobili na veštačenju i proveri.

Ministar Nebojša Stefanović je negirao ikakvu umešanosti u navedeni slučaj.

Goran Papić je proveo skoro dva meseca u pritvoru, iz kog je pušten nakon saslušanja Stefanovića i Kovačevića. Milan Stanić je početkom godine smenjen sa pozicije načelnika beogradske policije.

Izvor: Danas/ V. Jeremić

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar