Tužilaštvo ODBACILO krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Lečića za silovanje!

Izvor:

Krivična prijava glumice Danijele Štajnfeld, koja je optužbila glumca Branislava Lečića za silovanje, odbačena jer “ne postoje osnovi sumnje da je Lečić učinio delo za koje ga ona tereti”, kažu u Višem javnom tužilaštvu za “Blic”.

 U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma “Zaceli me”, autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

– Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave. Punomoćniku oštećene je dostavljen primerak rešenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

– Ova odluka još nije pravosnažna, jer Štajnfeld ima pravo da podnese prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu – rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Punomoćnik Štajnfeldove , advoakt Božo Prelević rekao je za Tanjug da će sigurno uložiti prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao “moćnih iz filmske industrije”. Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega – inače poznati glumac Branislav Lečić.

 

Lečić je negirao sve optužbe i rekao da je nakon sedam sati ispitivanja “prošao poligraf”.

 

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar