UNS prijavio pretnje Dijane Hrkalović upućene Jeleni Zorić, tužilaštvo će postupiti po prijavi

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Printscreen

Udruženje novinara Srbije (UNS) prijavilo je Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara pretnje koje je novinarki Vremena i BIRN-a Jeleni Zorić i članovima njene porodice uputila bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović gostujući na televiziji Hepi.

Logo

Treće osnovno tužilaštvo će postupiti u skladu sa obavezujućim uputstvom koje podrazumeva hitnost postupka kada su pretnje upućene novinarima, navodi se u saopštenju UNS-a.

Hrkalović je u toj emisiji, prenosi UNS, rekla da je „čula kako brat Jelene Zorić priča da je imala probleme sa redakcijom u kojoj je prethodno radila zbog toga što je prikrila prepisku između Drecuna i nekog kriminalca, najverovatnije Koraća, koja je stigla na mejl te redakcije“.

Zorić je za UNS rekla da je to način bivše sekretarke MUP-a „da joj pošalje pretnju i zastraši je, spominjući njenog brata, iako za to ne postoji nijedan povod, već da se radi o laži“.

Foto: Printscreen

UNS dodaje i da im je Jelena Zorić dostavila link ka televizijskom prilogu emitovanom na televiziji N1 o toj prepisci, za koju Hrkalovićeva tvrdi da ju je prikrivala.

UNS je danas reagovao i na objave Vladimira Đukanovića, advokata Dijane Hrkalović, koji je na visokim funkcijama u pravosuđu i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, protiv novinara među kojima je i koleginica Jelena Zorić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare