Vulin: Uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe, neće biti novog zemunskog klana

Vulin: Uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe, neće biti novog zemunskog klana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je danas uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. Vulin je rekao i da se pripadnici te grupe sumnjiče za ubistvo, iznude, otmice i dilovanja drogom.

„Iza nas su meseci teškog i napornog rada, neprospavana noć, ali na koju smo svi ponosni, jer je puna uspeha. Građani Srbije, danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković, uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za ubistvo, iznude, otmice, dilovanja drogom„, kazao je Vulin na konferenciji za novinare u Beogradu, prenosi N1.

Dodao je da je Srbija „ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti da se u njoj stvori novi zemunski klan“.

„Neće dozvoliti grupe koje misle da su jače od države, koje vrše rekete, iznude. Zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal, možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto“, kazao je Vulin.

Vulin kaže i da ne isključuje mogućnost da je bilo još krivičnih dela ove grupe, te je pozvao sve građane da „bilo kakvo saznanje koje imaju o radu ovih kriminalaca“, da se obrate policiji.

„Grupa se krila iza navijača Partizana“

Printscreen

Načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić izjavio je da su pripadnici policije i BIA jutros pokazali da „u Srbiji nema zaštićenih“.

„Odlučni smo da Beograd bude bezbedan grad i da više nikakve kriminalne organizacije koje su slične ili jače od zemunskog klana neće rušiti budućnost naše dece“, kazao je.

Vršilac dužnosti SBPOK Ninoslav Cmolić izjavio je da je ova kriminalna grupa odgovorna za „monstruozne zločine počinjene poslednjih desetak godina“.

„Ona se krila iza navijačke grupe Partizan, ali to nisu nikakvi navijači, već obični krimanalci, mi ćemo dokazati ulogu svakog od njih pojedinačno. Odradili smo ono što smo planirali mesecima i završićemo sa svim kriminalnim grupama kao sa ovom“, poručio je Cmolić.

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je jutros da je u toku noći uhapšeno i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

Kako N1 saznaje, u toku je pretres stadiona Partizana, a policija obezbeđuje i stadion Crvene zvezde koji se nalazi u blizini.

Akciju vodi Služba za borbu protiv organizovanog kriminala SBPOK MUP Srbije.

Policija je, kako saznajemo, sa stadiona Partizana uklonila transparent koji su postavili pripadnici njegove navijačke grupe.

Instagram

Pod totalnom blokadom je i stadion Crvene zvezde „Rajko Mitić“ gde policajci s dugim cevima sprečavaju prilaz objektu, iz kojeg su izbačeni svi radnici.

Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić je u poruci za Sputnjik samo kratko napisao da je sve u redu.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar