Mediji: Specijalci krenuli ka Severu zbog protesta; KP demantuje: Uobičajene aktivnosti

Izvor:
KoSSev, Foto: Printscreen YouTube

Kolona oklopnih vozila specijalne jedinice Kosovske policije, viđena je jutros kako se kreće ka pravcu Severa, javio je jutros portal Reporteri, povezujući ovu aktivnost policije sa protestom koji je danas najavljen u severnom delu Mitrovice. Medijske natpise ubrzo je demantovao portparol Kosovske policije, Baki Keljani (Kelani).

Kako je oko 9.30 javio Reporteri, policija je u većem broju iz Prištine krenula ka severnom delu Mitrovice, a gde je za danas najavljen protest Srba zbog zabrane održavanja srpskih predsedničkih i parlamentarnih izbora 3. aprila na Kosovu, piše KoSSev.

Istu vest potom je, uz video, objavio i TV Dukadjini, kao i Gazeta Express.

Međutim, upravo za Gazetu, ovi medijski natpisi su ubrzo demantovani.

Kako je za taj medij, izjavio portparol Kosovske policije Baki Keljani, kretanja specijalnih jedinica su uobičajena i nisu vezana za bilo kakvu posebnu aktivnost.

„Pozivajući se na nekoliko tekstova i publikacija u raznim medijima, u vezi sa kretanjem specijalnih jedinica Kosovske policije, obaveštavamo vas da su kretanja policijskih jedinica uobičajena i da nisu vezana za neku posebnu aktivnost. Kosovska policija je transparentna i nastaviće da vas obaveštava kao i uvek o svojim obavezama i operativnim aktivnostima“, izjavio je Keljani za Gazeta Express.

U severnom delu Mitrovice je za danas oko podneva najavljen protest Srba, zbog odbijanja vlasti u Prištini, da se na Kosovu za građane sa srpskim državljanstvom, organizuje glasanje na srpskim predsedničkim i parlamentarnim izborima 3. aprila.

Protest je pre tri najavio gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, u obraćanju medijima nakon sastanka sa srpskim predsednikom, Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare