Musljiu: Na Kosovu se dešava najveći egzodus stanovništva u istoriji

Izvor:

Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musljiu izjavila je danas da se uzbog lošeg upravljanja na Kosovu odvija najveći egzodus u istoriji.

Musljiu je za prištinske medije navela da već dve godine zaredom “vlast pati od bolesne ambicije” da bude akter na političkoj sceni gde se suočavaju s globalnim, političkim i ekonomskim krizama i izazovima, “dok je narod Kosova izgubio nadu i odlučuje da ode u inostranstvo”.

“Danas imamo vlast koja svakog dana sahranjuje nadu građana, pokazuje da je promena koju su propagirali donela samo gore. Kao rezultat svega toga, haotičnom i besmislenom politikom u pozadini, naši građani odlaze u svet. Kosovo doživljava najveći egzodus u svojoj istoriji. To se doživljava u tišini jer drugačije ne ide u prilog vladi”, naglasila je Musljiu, prenosi Kosovo onlajn.

Ona je rekla da je emigracija stanovništva narodni bunt protiv politike i bahatosti vlasti, zbog čega se Kosovo nalazi usred nacionalne socijalne katastrofe.

“Lekari, nastavnici, vojnici, policajci, vatrogasci, bankari, advokati, preduzetnici, obrazovani srednji slojevi, građani koji bi radije da ostanu i grade svoju budućnost na Kosovu, danas, zbog sistema vlasti biraju da napuste zemlju. Prodavnice nemaju kupaca. Kuće u selima ostale su prazne. Pad broja učenika u školama je zastrašujući. Životni standard za porodice je sa sadašnjim platama neizdrživ”, upozorila je Musljiu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare