Oslobođenje podnosi krivičnu prijavu protiv pevača Sadika Hasanovića

Pokret Oslobođenje saopštio je danas da će podneti krivičnu prijavu za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje protiv bosanskog pevača i finaliste takmičenja „Zvezde Granda“, Sadika Hasanovića.

Strasti u Srbiji se ne smiruju već danima, nakon što su otkriveni snimci na kojima Hasanović sa svojim ocem peva pesme u slavu neosuđenog ratnog zločinca Nasera Orića i masakra nad Srbima u selu Kravica.

Podsetimo, u napadu Orićevih snaga na ovo selo u okolini Bratunca, na Božić 1993. godine, ubijeno je 49 stanovnika, a celo mesto je sravnjeno sa zemljom.

„Podnosimo prijavu po članu 317. Krivičnog zakonika Republike Srbije, koji predviđa
zatvorsku kaznu za one koji izazivaju i raspiruju nacionalnu, rasnu ili versku mržnju ili netrpeljivost. Pevanje pesama o klanju Srba to svakako jeste“, objašnjava predsednik pokreta Oslobođenje, Mlađan Đorđević.

Foto: Pokret Oslobođenje

On dodaje da je neprihvatljivo da neko ko želi da gradi karijeru u Srbiji peva o jednom od najgnusnijih zločina nad srpskim narodom iz ratova devedesetih.

„Pokolj nad Srbima u okolini Srebrenice je trauma koja je itekako živa u srcu i duši srpskog naroda, posebno jer niko još uvek za to nije odgovarao. Naser Orić se slobodno šeta i slavljen je kao heroj u Bosni“, kaže Đorđević.

Iz pokreta Oslobođenje su saopštili da Srbija treba da bude zemlja otvorena za sve ljude dobre volje, ali da „pre svega mora imati samopoštovanje i svest o svojim žrtvama“, te pozvali institucije Republike Srbije da reaguju i stanu u zaštitu pre svega srpskih žrtava, a zatim i dostojanstva srpskog naroda u celini.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar