21/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Pašalić u nenajavljenoj kontroli doma za decu omotenu u razvoju “Kolevka” u Subotici

Foto: Printscreen YouTube/ Insajder

Izvor:
Politički.rs

Zaštitnik građana Zoran Pašalić, rukovodilac NPM-a Nataša Tanjević i stručni saradnici te službe, u pratnji lekara sudske medicine Đorđa Alempijevića, izvršili su nenajavljenu i detaljnu kontrolu uslova u kojima borave deca ometena u razvoju u domu „Kolevka“ u Subotici.

„U subotu 24. jula 2021. godine proveravali smo da li su uslovi u ovom domu u skladu sa potrebama dece ometene u razvoju. S obzirom da je kontrola bila nenajavljena smatram da je ono što smo tamo zatekli realno stanje uslova u tom domu“, rekao je Zaštitnik građana Zoran Pašalić, navodi se u saopštenju kancelarije Zaštitnika.

U Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ je smešteno više od 100 dece sa različitim vrstama fizičkih i mentalnih invaliditeta a kod nekih su ti invaliditeti višestruki, i svima njima je potrebna posebna nega i briga, kazao je Pašalić.

„Veoma je teško neku od te dece izmestiti u hraniteljsku porodicu zbog potreba dvadesetčetvoročasovne nega medicinskih stručnjaka iz više oblasti“, naveo je Pašalić u saopštenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: