17/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Perić: Ona je naša naša najbolja televizijska novinarka i reporterka, MORALNA TVRĐAVA. Živi u 18 kvadrata, na kredit kupila auto samo 10 godina star

Printscreen/ YouTube RTV Marš HD Valjevo

Perić: Ona je naša naša najbolja televizijska novinarka i reporterka, MORALNA TVRĐAVA. Živi u 18 kvadrata, na kredit kupila auto samo 10 godina star

“Kad Vučićeve glasače istraživači javnog mnenja pitaju kom novinaru najviše veruju, kažu – njoj. Đilasovi isto.

Prešla sa Studija B na N1, sa 85.000 na 65.000 plate, čim su joj novodošli naprednjaci ponudili uredničko mesto. Jer je znala Cenu.

Tri puta odbila prelazak na državni Euronews, poslednja ponuda blizu 4.000 evra mesečno. Toliko je Predsedniku stalo da je glasači vide u njegovom Stroju.

Živi u 18 kvadrata. Prodala auto star 20 godina i na kredit kupila polovan, od samo 10.

Moralna tvrđava. U Govornici.”

Tim rečima je jedan od naših najboljih novinara Mile Perić najavio gostovanje Jelene Zorić u emisiji “Govornica”, valjevske TV Marš.

Printscreen/ YouTube RTV Marš HD Valjevo

Potom je Perić u komentaru napisao ono što je izrekao u najavi emisije, o svojoj gošći:

“Deca koju od ranih godina drži strast prema nekom zanimanju, po pravilu postaju vrhunski inženjeri, lekari, teniseri ili novinari, što god odaberu.

Moja sagovornica je sa samo devet godina samonicijativno stala za studijski mikrofon i uzela novinarsku beležnicu u ruku i više nije poželela nešto drugo.

Još tada su joj, u III razredu osnovne škole, iskusni profesionalci rekli da u životu svašta može biti ali ne može biti novinar u elektronskim medijima, jer ima tzv. nazalni šprah feler, neku vrstu govorne mane. Da stvar bude gora, dolazila je iz skromne i neprivilegovane provincijske porodice, bez socijalnog pedigrea, bez ikog ko bi je pogurao i pravio joj prečice u karijeri.

Danas, 32 godine kasnije, ona je naša naša najbolja televizijska novinarka i reporterka – i to ne po mojoj subjektivnoj oceni nego po oceni kolega novinara iz više stručnih žirija: u roku od godinu dana dobila je sedam profesionalnih priznanja, a među njima i četiri najznačajnije novinarske nagrade.

Ona je profesionalna, pouzdana, hrabra i čak neustrašiva, borbena i etična, nepotkupljiva kao Robespjer – zbog čega se veoma ozbiljno zamerila narko-mafijašima i sa njima povezanim državnim službenicima i našla na meti njihovih pretnji.”

Ako čujete da joj se nešto desilo, setite se imena Predraga Kuluvije (osuđivanog kriminalca), advokata Svetislava Bojića (bivšeg pripadnika crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost) i policijskog generala Slobodana Malešića (kuma Zvonka Veselinovića i Vučićevog kuma) koji je zaključio kako nema dokaza da joj preti opasnost od mafije.”

Ne propustite emisiju:

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: