Porfirije: Hrvatska i ja se VOLIMO javno, ma koliko to nekome smetalo

Izvor:

Patrijarh Porfirije nalazi se u Jasenovcu, gde se obeležava Dan novomučenika jasenovačkih. On je poručio da je njegova ljubav sa Hrvatskom javna, ma koliko to nekome smetalo.

„Želim s ovog mesta da se obratim prijateljima iz Hrvatske. Nije me mnogo iznenadilo što se kod nekih zamena teza iz jedne zemlje prelila na ove prostore i što su neki ovde ponovno počeli da prozivaju SPC izvorom svakoga zla. Ali mi je žao da ljudi koji su me upoznali i imaju priliku da pronađu zapisane desetine hiljada mojih reči, imaju priliku da se uvere  ima li diskontinuiteta u onome što sam govorio i delovao. Ko uzme te reči, vidjće da nikad nije bila u pitanju zla namera.“, kazao je patrijarh Srpske pravoslavne crkve, prenosi Index.hr.

„A još ću jedno reći – Bog vidi moje srce ovog momenta i on zna je li to tako kao što kažem. Rekao sam i ponoviću – Zagreb i ja se volimo javno. A sada ću dodati, Hrvatska i ja se volimo javno, ma koliko to nekome smetalo. Volim sve ljude Hrvatske, bez obzira kojem narodu pripadaju. I to iz dubine svoje duše. Ne očekujem zauzvrat apsolutno ništa.To ni u kojem slučaju neće značiti da čitavim svojim bićem ne volim svoj narod. Od te ljubavi neću odustati ni pod koju cenu. A ove situacije prijatelja koji su posumnjali u moju ljubav samo me još više motivišu da ostanem veran Hristovom pozivu na ljubav. Nikakvo izvrtanje činjenica neće pokolebati ni mene ni moju braću episkope“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare