19/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

Protest stanara Bloka 37 zbog gradnje nove poslovne zgrade

Ilustracija

BEOGRAD (Beta) – Oko 500 stanara Bloka 37 na Novom Beogradu okupilo se sinoć, kako bi protestovali zbog izgradnje poslovne zgrade na prostoru namenjenom za parking u Bulevaru Milutina Milankovića 162, prenosi Nova.rs.

Na uglu tog bulevara sa Tošinim bunarom počela je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na osam spratova, na zelenoj površini ispred zgrade, navode stanari.

Gradjani su rekli da je prema Urbanističkom planu, na prostoru koji se nalazi na kraju Bulevara Milutina Milankovića, predvidjen parking i da su ga oni tako i koristili do sada, “dok se nisu pojavili bageri”.

“Juče ujutru nepoznate osobe ogradile su zelenu površinu, ušli su i posekli drvede, dovezli su gradjevinske mašine, a gradjevinske table nema”, kazali su građani za Nova.rs.

Stanari dodaju da im je rečeno da je dozvola za izgradnju ovog poslovnog objekta istekla još 2019. godine, odnosno da izvođači radova i nemaju dozvolu.

Na lice mesta stigla je i policija koja je nakon 20 časova zatvorila gornji deo Bulevara Milutina Milankovića za saobraćaj.

Stanari Bloka 37 najavili su radikalizaciju protesta, ukoliko ne dobiju reakciju nadležnih, tako što će narednih dana zatvoriti auto-put.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: