Sahrana vladike Atanasija u subotu

Sahrana vladike Atanasija u subotu

Penzionisani episkop zahumsko-hercegovački Atanasiji, koji je juče preminuo od posledica zaraze koronavirusom, biće sahranjen u subotu 6. marta.

On će biti sahranjen na groblju manastira Tvrdoš u Trebinju, saopštila je danas Srpska pravoslavna crkva, prenosi B92.

Posmrtni ostaci episkopa Atanasija biće izloženi u trebinjskom Sabornom hramu u kojem će se danas od 9.00 služiti sveta liturgija, uz poklonjenje vernika.

Printscreen/ TV Hram

Kako se navodi, u subotu će opelo biti održano u Sabornom hramu u Trebinju u 8.30, u 10.00 će biti održana sveta liturgija, a u 12.00 će pogrebna povorka krenuti od Sabornog hrama do manastira Tvrdoš.

Dok pravoslavni svet tuguje zbog gubitka velikog crkvenog oca i poznatog teologa, mnogi su se prisetili vesele prirode preminlog vladike.

Fotografija koja je objavljena na društvenim mrežama posebno je zanimljiva. Na njoj se vide tri upokojena pastira srpske crkve – vladika Atanasije Jevtić, mitropolit Amfilohije Radović i patrijarh Pavle, tokom kratkog odmora u prirodi, pišu Novosti.

Foto: Viber/Đedo – Odbranio si svetinje

Kako su dobro primetili korisnici društenih mreža, sada su svi zajedno u carstvu nebeskom.

Nije poznato gde i kada je fotografija nastala, mada možemo sa sigurnošću reći da je nastala pre 1998. godine, kada je pokojni vladika Atanasije doživeo tešku povredu vratnih pršljenova zbog čeka je morao da nosi “kragnu”.

Novosti, B92

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare