Srpsko-ruski centar “Majak” se širi po Kolubarskom okrugu

Izvor:

U Valjevu se sastao uži tim Srpsko-ruskog centra “Majak” za Kolubarski okrug sa direktorom Srpsko-ruskog centra “Majak” Vladimirom Prebiračevićem.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti centra u Kolubarskom okrugu i verifikovano je dvadeset novih članova, koji su spremni da svim srcem rade na sprovođenju aktivnosti iz raznih oblasti, navodi se u saopštenju centra.

Prve aktivnosti, u vidu dve tribine u ovom gradu, biće održane u februaru mesecu a i uključenje aktivista iz ovog kraja u nekoliko projekata, koji će biti sprovođeni na teritoriji cele Srbije, u sklopu obeležavanja Dana Pobede ali i drugih značajnih datuma u projektima “Negovanja kulture sećanja i čuvanja od zaborava zajedničkih i srpskih i ruskih istorijskih događaja”.

Na sastanku su prisustvovali Dušan Krsmanović, Ivan Ristić, Specijalni savetnik i Koordinator za Kolubarski okrug u Srpsko-ruskom centru “Majak” Goran Marković i direktor Srpsko-ruskog centra “Majak” Vladimir Prebiračević. Na sastanku su, između ostalog, potvrđena dobra saradnja sa gradonačelnikom Valjeva Lazarem Gojkovićem i drugim institucijama, ističe se u saopštenju.

Aktivnosti koje će podstaći privrednu saradnju su na najvišem mestu prioriteta, koji treba da omoguće bolje veze privrednika iz Kolubarskog okruga sa kolegama iz Rusije a samim tim i da podstaknu ekonomski rast i dodatni razvoj ovog kraja naše zemlje.

Srpsko-ruski centar “Majak”, uz adekvatan aktivizam ljudi sa lokala, zajedno sa opštinskim i gradskim institucijama Kolubarskog okruga i uz podršku Ambasade Ruske Federacije u Srbiji, može postići taj preko potrebni sinergijski efekat na dobrobit svih, zaključuje se u saopštenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar