Tiodorović: Povećati kazne za kršenje mera na 50.000 dinara, organizatore žurki krivično goniti

Tiodorović: Povećati kazne za kršenje mera na 50.000 dinara, organizatore žurki krivično goniti

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koron virusa Branislav Tiodorović izjavio je da bi, kada bi se on pitao, kazna za nenošenje maski u zatvorenom prostoru bila 50.000 dinara.

“Za mnoge koje, na primer, Komunalna milicija zatekne na korona žurki, tih 2.500 dinara nije ništa. Bez problema plate kaznu i opet rade isto. A da je kazna 50.000 dinara, koliko bih ja uveo da se pitam, drugačije bi se ponašali”, rekao je Tiodorović za Kurir.

On je podsetio da je mandatna kazna za nenošenje maske u zatvorenom 5.000 dinara, a ako se plati u roku od osam dana, prepolovljena je i iznosi 2.500 dinara.

“Pa kad neko, recimo, pravi korona žurku i time namerno krši mere, svestan da će dovući u zatvoreno gomilu ljudi i najčešće uz živu muziku, gde se peva, vrišti, viče i još brže i lakše širi virus, treba da odgovara po Krivičnom zakoniku. Kontrola mora da bude rigorozna, pa da takvom umesto prekršajne prijave usledi krivična za odredbu po kojoj u vreme epidemije ne postupa po odlukama za njeno suzbijanje i svesno radi na širenju zaraze”, rekao je Tiodorović.

Uoči odlučivanja o tome da li će mere koje su na snazi još sutra, biti produžene i za sledeću nedelju, Tiodorović je objasnio da “nikakav problem ne bi bio da apsolutno sve bude otvoreno kada bi oni koji krše mere bili adekvatno sankcionisani”.

Beta
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare